20 / 05 / 2024

Tarabya'da 15 milyon TL'ye satılık apartman! İcradan!

Tarabya'da 15 milyon TL'ye satılık apartman! İcradan!

Sarıyer İcra Dairesi, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi, Tarabya Yeniköy Caddesi, 1065 ada, 3 parselde yer alan 773 metrekare alanlı kargir apartmanın tamamını satışa sunuyor



Sarıyer İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

SARIYER İCRA DAİRESİNDEN GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2011-1727 Esas

Satılmasına karar verilen gayri menkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI : İSTANBUL İLİ, SARIYER İLÇESİ, TARABYA MAHALLESİ, TARABYA YENİKÖY CADDESİ 1065 ADA, 3 PARSEL SAYILI 773,00 M2 MİKTARLI KARGİR APARTMAN TAMAMI

İMAR DURUMU : Boğaziçi imar Müdürlüğü'nün 12.05.2011 gün ve TN - 4201914 sayılı yazısında : "İstanbul İli, Sarıyer ilçesi, Tarabya Mahallesi, 71 Pafta, 1065 Ada, 3 Parsel sayılı yer 22.7.1983 onanlı, 1/1000 ölçekli Boğaziçi Öngörünüm Uygulama imar Planı'nda KOMUT ALANI'nda kalmaktadır. 27.02.2001 onanlı Plan Hükümleri'nin 1.7. maddesine göre, 2960 sayılı yasanın geçici 4. maddesi uyarınca konut kullanımına ayrılmış olan alanlar yeşil alan statüsüne alındığından uygulama yapılamayacaktır. Diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacaktır. Bahse konu yere ait imar işlem dosyasında yapılan incelemede; taşınmaza ilişkin herhangi bir yapı tatil tutanağı ve yıkım kararına rastlanılmamıştır" denildiği görülmüştür.

MAHALLİ DURUMU : Taşınmaz, Sarıyer'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Tarabya Mahallesi sınırlarında kalan ve tapu kaydında KAGİR APARTMAN niteliğinde görünen taşınmaz üzerinde Kısmi Bodrum Kat + Zemin Kat + 1 Normal Kat + Çatı Kat şeklinde yapılan betonarme karakterli bir binadır. Açık adresi, Tarabya Mahallesi, Tarabya - Yeniköy Caddesi, No : 38 ( Eski: 74 ) olan bahçeli binadır. 25.00 m uzunluğundaki yol cephesi yüksek bahçe duvarı ile çevrilidir. Taşınmaza her iki ucunda yer alan 2 ayrı kapıdan giriş verilmiştir; Biri yaya girişi diğeri araç girişi için kullanılan kapılardan araç girişinden 4 araç kapasiteli kapalı garaja ulaşım bulunduğu ; sözü edilen araç girişinin yanı sıra bahçenin uygun yerinde yapılı olan yaklaşık 5 araç kapasiteli açık otopark olanağıyla birlikte taşınmazda toplam 9 araçlık park yeri bulunduğu ; iki kademeli bahçesinde çok sayıda yetişkin ağaç ile özel peyzaj bitkisinin yanı sıra açık yüzme havuzu bulunan binanın yaklaşık 55 yıllık bir yapı olduğu ; dış cephesi bu yıllara özgü taraklı sıva, çatısı kiremit örtülü olan binanın yol cephesindeki bahçe duvarının 8.00 m kadar yol alanında kaldığı ve buradaki 200.00 m2 lik işgalle birlikte taşınmazın zeminde kullandığı alanın 973.00 m2 yi bulduğu ; yaklaşık 385.00 m2 oturum alanına sahip olan binanın üst kattaki çıkmalarla birlikte 1 270.00 m2 kapalı alanı bulunduğu ; muhtelif boyuttaki toplam 7 orta büyüklükte oda, tuvalet, banyo, mutfak ve salondan oluşan Bodrum Katımın depo, kalorifer dairesi, kapıcı ve personelin yaşam alanı olarak kullanıldığı; zemin katta bulunan ve bağımsız bir daire olarak kullanılan dairenin 5 yatak odası, biri şömineli iç içe bağlantılı 2 salon, mutfak, 2 banyo ve ayrıca 2 WC-Lavabo bölümlerinden oluştuğu; yine bağımsız bir daire olarak kullanılan 1. Normal Katında ise 4 büyük yatak odası, giyinme odası, biri şömineli iç içe bağlantılı 2 salon, balkonlu mutfak, 2 banyo ve WC-Lavabo bulunduğu gibi bu dairenin istanbul Boğazı cephesinde salona bağlı büyük bir balkona sahip olduğu; 1. Normal Kattaki daireyle merdivenle bağlantılı Çatı Katında ise zemini komple halı kaplı şömineli bir salon, çalışma odası, 2 tanesi özel duş ve tuvaletli olmak üzere toplam 3 yatak odası yer aldığı; genel anlamda özenli bir işçilik ve birinci sınıf malzeme kullanılarak yapılan binadaki tüm dairelerin kapı ve gömme dolapların masif ceviz ağacından yapıldığı ; pencere ve balkon kapılarında ısıcamlı ve renkli alüminyum doğrama kullanılan ve yerden ısıtmalı binadaki duvarların saten boya olduğu; arka bahçede bulunan yaklaşık 70.00 m2 lik açık yüzme havuzunun çevresinde 40.00 m2 lik bir güneşlenme alanı bulunduğu gibi bu alanın bir köşesinde ve özel barbekü bölümü yer aldığı ; son olarak bahçeden ayrı bir girişi olan 25.00 m2 lik bir eşya deposu ve 18 ton kapasiteli su deposu bulunduğu" tespit edilmiştir.

Satışa konu olan taşınmazın içinde bulunduğu Tarabya Mahallesi'nin sosyal - ekonomik konumuna ve bölgenin altyapı olanaklarına yönelik gözlem yapıldığında : Sarıyef in tarihi dokusunu sahil şeridinde büyük ölçüde koruyan ve bu kesimde genellikle bahçeli nizam evlere sahip bir olan mahallenin Çarşı Merkezi1 nde Ana Çocuk Sağlığı - P.T.T - Polis Karakolu gibi kentsel hizmet veren yapıların yanı sıra çok sayıda içkili - içkisiz lokanta - küçük esnaf - banka şubelerinin bulunduğu ; söz konusu parselin üzerinde bulunduğu Postacı Halil Sokağı' nın parke taş ile kaplı olmasına karşın bölge genelindeki sokak ve caddelerin komple asfalt kaplı olduğu gibi bu yolların elektrik, su, doğal gaz, atık su kanalı, yağmur suyu telefon gibi alt yapı hizmetlerinin tümüne ve sahildeki ana caddenin de toplu ulaşım (I.E.T.T.), PTT, bankacılık ve temizlik hizmetleri gibi Kentsel hizmetlere sahip olduğu anlaşılmıştır. Detaylı diğer tüm bilgiler ve yerin mahallen çekilmiş fotoğrafları satış dosyasında mevcuttur.

KIYMETİ: 08.06.2011 tarihinde 15.000.000,00(0n beş) TL. milyon kıymet takdir edilmiştir. SATIŞ ŞARTLARI:

1- Satış 13 EYLÜL 2011 günü saat 10.30 -11.00 arasında SARIYER İCRA DAİRESİNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu
artırmada tahmin edilen kıymetin % 60' ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 23 EYLÜL 2011 günü saat 10.30-11.00 arası SARIYER İCRA DAİRESİNDE ikinci artırmaya çıkarılacaktır, Bu artırmada ila bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki: artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'1 bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan, alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çek'ini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu alım harç, tahliye ve masrafları, KDV. Alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu salım harcı satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayri menkul üzerindeki hakları hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İIK. 130 ncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldırılarak İİK. 133 cü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifle bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İIK. 129 ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi.ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- İİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.

7- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve DOSYA münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze baş vurmaları ilan olunur. 15 Temmuz 2011 Cuma


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön