03 / 05 / 2024

Tarihi Beykoz Kışlası restore ediliyor!

Tarihi Beykoz Kışlası restore ediliyor!

Beykoz Deri Kundura Fabrikası'nın yanı başında, yıllardır ayakta kalma savaşı veren tarihi kışlanın, ilçenin turizm vizyonuna katkı sağlaması bekleniyor



TARİHİ Beykoz Kışlası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi tarafından, Kültür ve Kongre Merkezi olarak restore ediliyor. Beykoz Deri Kundura Fabrikası'nın yanı başında, yıllardır ayakta kalma savaşı veren tarihi kışlanın, ilçenin turizm vizyonuna katkı sağlaması bekleniyor.

2007'DE BAşžLANDI YARIM KALDI
Beykoz Kışlası Kültür ve Kongre Merkezi Restorasyon Projesi için 2007'de çalışmalara başlandı. Bir süre devam eden çalışmalar, ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kaldı. Tarihi binadaki çalışmaların tamamlanması için yeni bir ihaleye çıkılacak. Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ocak 2011'de 'Beykoz Kışlası Restorasyonu Tamamlama İnşaatı' adıyla yapılacak ihaleyle, restorasyon tamamlanacak. Toplam 20 dönüm arazi üzerinde yer alan kışla, anfi tiyatrosu, toplantı-eğitim salonları, sanat atölyeleri, sergi alanları ve konferans salonlarıyla, kültür kompleksi olacak.
SABAH METROPOL


Geri Dön