30 / 04 / 2024

Tarihi Kentler Birliğinin 10. kuruluş yıl dönümü Kayseri'de kutlanacak!

Tarihi Kentler Birliğinin 10. kuruluş yıl dönümü Kayseri'de kutlanacak!

Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında, 10 yıl önce Bursa’da kurulan birliğe, 14 büyükşehir, 43 il belediyesi ve 210 ilçe be



Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında, 10 yıl önce Bursa’da kurulan birliğe, 14 büyükşehir, 43 il belediyesi ve 210 ilçe belediyesinin üye olduğunu anımsattı.

Türkiye’nin, 10 bin yıllık birikimle tarih zengini bir coğrafyada yer aldığına dikkat çeken Özhaseki, tescilli eser sayısının 50 bini bulduğunu, birlik sayesinde bu eserlerin birçoğunun yeniden ayağa kaldırıldığını anlattı.

Birlik üyelerine, tarihi eserlere sahip çıkılması noktasında mali ve teknik destek verildiğini vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi:
"Birliğimizin 10. kuruluş yıl dönümünü kutlamak istedik. Bunun da Kayseri’ye yakışacağına karar verildi. 1-3 Ekim tarihlerindeki etkinlikler için, 65’i yabancı 880 kişi rezervasyon yaptırdı. Etkinliklere Avrupa Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve üyeleri, Avrupa Konseyi Eğitim ve Kültür Komisyonu, UNESCO Milli Komisyonu Başkanı ve üyeleri de katılacak. Ayrıca davet ettiğimiz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu etkinliklerde yer almak istediğini belirtti.

Programı uygun olursa kendisi aramızda bulunacak. Etkinlikler çerçevesinde panel, sergi ve geziler düzenlenecek. Kadir Has Stadı’nda cami mimarisi yarışmasına katılan projeleri sergileyeceğiz."
Özhaseki ayrıca, Kayseri’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adının verileceği ikinci devlet üniversitesiyle ilgili de üniversite inşaatlarında Selçuklu mimarisine özgü motiflerin yer alacağını söyledi.

Kayseri’nin son yıllarda önemli atılımlarla adını Türkiye’nin yanı sıra dünyaya duyurduğunu ifade eden Özhaseki, "Bu yıl ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası’nın bir ayağına ev sahipliği yaptık. Kentimize gelen gazeteci, yorumcu, federasyon temsilcileri ve sporcuların yaptıkları yorumları incelettiğimde, Kayseri’den övgüyle söz ettiklerini gördüm. Ayrıca Uluslararası Hafif Raylı Sistemler Komisyonu, en iyi raylı sistem uygulama ödülünü Kayseri’ye verdi. 20 Ekimde İspanya’da düzenlenen törende ödülümüzü alacağız. Aynı tarihte, Almanya Cumhurbaşkanı ile bir grup iş adamını da kentimizde konuk edeceğiz" diye konuştu.
AA 


Geri Dön