29 / 04 / 2024

Tarihi yalılar kiracısını arıyor

Tarihi yalılar kiracısını arıyor

Mülkiyeti İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait olan, Hatice Sultan Yalısı ile Fehime Sultan Yalısı, yarın 25 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıkarılıyor.



Mülkiyeti İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait olan, Beşiktaş Ortaköy Muallim Naci Caddesi'nde bulunan ve 2006 yılında Yüzme İhtisas Kulübü olarak kullanılırken İstanbul Valiliği'nce boşaltılan tarihi Hatice Sultan Yalısı ile Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak kullanılırken yanan Fehime Sultan Yalısı, yarın 25 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıkarılıyor.

İstanbul Valiliği'nden dün yapılan yazılı açıklamaya göre, üzerinde Hatice Sultan Yalısı bulunan 3 bin 335 metrekare sahalı taşınmaz ile üzerinde Fehime Sultan Yalısı bulunan 4 bin 572 metrekare sahalı taşınmazın yıllık 3 milyon YTL+KDV (aylık 250 bin YTL+KDV) bedelle, plan ve projesine uygun restore edilmek şartıyla 25 yıllığına kiraya verilecek. İhale, Sultanahmet'teki İl Özel İdaresi binasında saat 14.00'de kapalı teklif (artırma) usulüyle yapılacak. İki yalı daha önce Singapur merkezli otel grubu Amanresorts International Pte. Limited 150 milyon dolara satın almak istemişti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı satışı onaylamamış, kiralanarak restore edilmelerine izin vermişti.

Hürriyet

Geri Dön