Genel

Tarihi yarımadadaki lokantalar yıldızlı bayrakla yenileniyor!

Fatih Belediyesi, 'Yıldızlı Bayrak Projesi' ile lokantaların temizliğini, kalitesini artırarak rahatça yemek yenebilir statüsü kazandırıyor. 2007'den beri sürdürülen proje kapsamında bu yıl 19 işletmeye yıldızlı bayrakları

 İstanbul'daki tarihî yarımadanın çehresi değişiyor. Araç trafiğinin kaldırılmasından sonra şimdi de lokantalara çeki düzen veriliyor.

Fatih Belediyesi, 'Yıldızlı Bayrak Projesi' ile lokantaların temizliğini, kalitesini artırarak rahatça yemek yenebilir statüsü kazandırıyor. 2007'den beri sürdürülen proje kapsamında bu yıl 19 işletmeye yıldızlı bayrakları verildi. Gıda güvenliğini kontrol altına almak için uygulamaya konulan proje işletmeleri harekete geçirdi. 5 yıldızlı bayrak almaya hak kazanan restoran sahibi, tüm mutfağını baştan ayağa değiştirdi. Bunun gibi birçok işletme güvenle yemek yenebilir nişanı alabilmek için hijyenden görüntüye kadar farklı yenilikler yaptı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarihî yarımadanın Türkiye'nin misafir odası olduğunu belirtti. Demir, "Anadolu'da misafir odalarımız vardır. Orası her daim pırıl pırıl kalır. Misafiri orada baş köşeye oturturuz ve en güzel yermekleri misafirlerimize sunarız. Tarihi yarımada adeta bu vazifelerin hepsini birden yapıyor." dedi. "Bu düşünceyle hizmetin en güzelini yapmamız gerekir." diyen Demir, işletme sahiplerinden işlerine gereken özeni göstermelerini rica etti. Meselenin sadece para kazanmak olmadığını vurgulayan Demir, insanımızı memnun etmenin en önemli gaye olması gerektiğini ifade etti. Her sabah işe gitmeden evvel 'bismillah' demenin ve daha iyi şeyler yapabilmenin gayreti ile yola çıkmanın önemini vurguladı. Program, işletmecilerin plaketlerini ve mavi bayraklarını almasının ardından sona erdi.
Zaman/Hasret Güler