Ekonomi

Tarihi zirvesini yenileyen Borsa İstanbul'da dikkat çeken ayrıntı! BIST 100 endeksinde...

BIST 100 endeksi dün tarihi zirvesini tazelerken yükselişteki en büyük katkı sağlayanlardan biri bankalar oldu. Bankacı endeksinde son bir aylık yükseliş yüzde 40 seviyesini geçti. Yurt içinde, dün yükseliş eğilimine devam ederek küresel pay piyasalarından ayrışan BIST 100 endeksi yine rekor tazeledi

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günün ilk saatlerinde satıcılı hareket etti. Yurt içinde, dün yükseliş eğilimine devam ederek küresel pay piyasalarından ayrışan BIST 100 endeksi yine rekor tazeledi.

BIST 100 endeksi ilk işlem saatlerinde önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kaybederek 2 bin 974 puana düştü.

BIST 100 endeksi, dün gördüğü en yüksek seviye rekorunu 2 bin 983,22 puana talıyarak, yüzde 2,29 artışla 2 bin 980,00 puandan tamamladı ve  kapanış rekorunu  kırmış oldu. BIST 100’deki dünkü yükselişe en büyük katkı ise bankalar tarafından geldi.

BANKACILIK HİSSELERİ DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Borsa İstanbul Bankacılık Endeksi'nde  dün yüzde 7,84 ile Aralık 2021 yılından bu yana en yüksek yükselişi yaşandı.

Garanti ve İş Bankası hisseleri dün en yüksek fiyatı görürken Yapı Kredi, Akbank ve Vakıfbank yüzde 7, Halkbank ise yüzde 6 prim yaptı.

Bankacılık endeksinde sabah saatlerinde yüksek oynaklık yaşandı. Bankacılık endeksi kapanışa göre yüzde 0,27 değeri arttı. Pek çok bankanın hissesinde son bir aylık kazanç yüzde 50’yi aştı.


 

PİYASALARDA KRİTİK GELİŞMELER

Bugün piyasaların gözü Merkez Bankası faiz klararındaydı. Saat 14.;00'da faiz kararları açıklanarak yüzde 13 oldu.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) temmuz ayındaki toplantı tutanaklarında ekonomik görünümdeki hızlı değişim ve Fed üyelerinin karar almalarını zorlaştıran küresel pay piyasalarının negatif seyretti görüldü.

KRİTİK AYRINTI

Analistlere göre BIST 100 endeksinde 3 bin ve 3 bin 20 seviyelerinin direnç, 2 bin 950 puanın destek konumunda bulunduğu belirtiliyor.

Gedik Yatırım Günlük Bülten’de yer alan değerlendirmeye göre, “Endekste yaşanan güçlü yükselişlerin ardından olası düzeltmelerin de sert gerçekleşebileceğini değerlendirmekle birlikte 2 bin 900 puan üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonların sürdürülebileceği ve 3 bin puan üzerindeki tutunmalarda ise iz süren stoplarla kısa vadeli yeni pozisyon denemeleri yapılabileceği kanısındayız” ifadeleri kullanıldı.

Borsa İstanbul’da yeni rekor kırıldı! BIST 100 endeksi rekorlara doymuyor

Borsa İstanbul’da görülmemiş zirve! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti

Borsa İstanbul gördüğü en yüksek seviye rekorunu 2.762.95 puana taşıdı