Kent Haberleri

Tarım Bakanı Kirişçi yeni ödeme müjdesini resmen verdi! Bu parayı hemen alabileceksiniz!

Tarımsal destek ödemelerine ilişkin beklenen açıklama sonunda geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilerin yüzünü güldürecek o müjdeli açıklamayı duyurdu. 2022’de çiftçiler tarlasını ekmekte bile zorlanırken farklı alanlara yönelmeyi tercih etti

Geçen sene artan fiyatlar çiftçilerin belini bükerken üretimde sekteye uğradı. 2022’de çiftçiler tarlasını ekmekte bile zorlanırken farklı alanlara yönelmeyi tercih etti. Üretim seviyesinde ciddi bir düşüş meydana gelirken, olaya Tarım ve Orman Bakanlığı el attı. Destek ödemeleri ile çiftçilerin yüzünü güldüren Tarım ve Orman Bakanlığı yeni müjdeyi duyurdu. Bakanlık, tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı.

DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARDA

Uzun süredir çiftçiler tarafından beklenen destek ödemelerine ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den geldi. Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan açıklama kapsamında 115 milyon 508 bin 658 liralık ödemelerin hesapları aktarıldığı aktarıldı.

İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Çiftçilerin yüzünü güldüren ödemeler toplam beş kalemde hesaplara yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan ödemeler kapsamında belirlenen kategori ve ödeme tutarları şu şekildedir:

O DESTEKLERE ZAM GELDİ

Diğer taraftan, Orman Bakanı Vahit Kirişci, önceki aylarda ödemelerin Mart 2023 yerine, geçen sene içinde başlanmak üzere ödeneceğini paylaşmıştı. Resmi Gazete’nin 20/10/2022 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren tarımsal desteklerin tutarı çiftçilerin gündeminden düşmüyor. Konuyla ilişkin açıklamada bulunan Bakan Kirişci, "Çiftçilerimize yönelik temel girdi destek ödemelerimizi öne alarak sistem değişikliği yaptık. Hububatta mazot ve gübre desteklerimiz Mart 2023 yerine, 2022 dönemi içinde başlanmak üzere ödeme gerçekleştirilecek. Geçen sene için tarımsal destekleme bütçemiz 25,8 milyar TL iken bu miktar bu sene yüzde 109 artışla 54 milyar TL’ye çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.

Emeklilerin zamlı maaş tablosu baştan aşağı değişti! Son güncel maaş tablosu için hemen bakın!

İŞKUR’dan son dakika açıklaması! 3.933 işçi alımı yapılacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?