Kent Haberleri

Tarım Bakanı Kirişçi’den çiftçilere çok konuşulacak haber! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem felaketinin ardından bakanlıklar tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bu kapsamda atılan yeni adımların detaylarını açıkladı. İşte merakKahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem felaketinden sonra 50 bine yakın can kaybı yaşanırken, bakanlıklar da yeni adımlar atmak amacıyla harekete geçti

Türkiye dört bir yandan deprem felaketini yaşamaya devam ederken deprem için alınan önlemler de hızlandırıldı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem felaketinden sonra 50 bine yakın can kaybı yaşanırken, bakanlıklar da yeni adımlar atmak amacıyla harekete geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığı da bu kapsam da birtakım adımlar atarak çiftçileri bir nebze de olsa sevindirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklama çerçevesinde çiftçi borçları için alınan yeni kararlar açıklandı. Bakan Vahit Kirişçi tüm detayları tek tek açıkladı.

Peki, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçilere hangi müjdeleri verdi? İşte konu ile ilgili merak edilen bütün detaylar...

2023 SONUNA ERTELENDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından orman köylülerine yeni kolaylıkların sağlanacağını ifade etti. 6 Şubat 2023 ila 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında geçerli olan ORKÖY kredi borçları için yeni kararlar duyuruldu. Yapılan açıklama çerçevesinde kredi borçlarının 31 Aralık 2023 tarihine kadar ertelenmesine ilişkin karar alındı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Afet Bölgesi ilan edilen 11 kentte orman köylülerimizin 6 Şubat 2023  – 31 Temmuz 2023 tarihleri arasına tekabül eden ORKÖY kredi borçlarını faizsiz olarak 31 Aralık 2023 tarihine kadar erteliyoruz.”


TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI AÇIKLADI


Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini düzenli bir şekilde çiftçilerin hesabına yatırıyor. Destek ödemeleri için çiftçilere bilgilendirme yapılırken, yeni gelişmeler hakkında açıklamalar da ardı ardına geliyor. Tarımsal destek ödemelerine ilişkin araştırmalar devam ederken, güncel gelişmeleri takip etmek isteyenler Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesi veya sosyal medya hesabı üzerinden detaylı bilgileri öğrenebilecek.

Kredi kartlarında devrim gibi bir dönem! Artık her şey sil baştan değişiyor!

Çalışan EYT’lilere ek maaş müjdesi! Bu detayı sakın atlamayın!

Aile Bakanı Derya Yanık resmen açıkladı! Kadınlara yeni yardım müjdesi! Bu para mart ayında hesaplara yatacak!