Ekonomi

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.Türkiye'de ayçiçek yağıyla ilgili son gelişmeleri masaya yatırdı

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Niğde'de sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye'de ayçiçek yağıyla ilgili son gelişmeleri masaya yatırdı. Kirişçi, İngiltere'nin ayçiçek yağı satışlarına kota getirmesine dikkat çekerek, "Ülkenin adı İngiltere, savaş yok, çatışma yok, herhangi bir şey yok ama ayçiçek yağına 5 litreyle bir kısıtlama getirme ihtiyacı hissediyor" şeklinde konuştu.

 

"GIDA MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ"

Yeni tip koronavirüs salgınıyla gıda konusunun önemli bir yere geldiğine dikkati çeken Kirişci, şunları kaydetti:

Göreve geldikten sonra gıda güvenliği milli güvenlik meselesidir diyerek bunun manşet yapılmasını, vatandaşlarımızın buna dikkat kesilmesini sağlamaya çalıştık. Hakikaten gıdanın stratejik olduğunu bizim gibi meslek insanlarının dışındakilere de yeterince hissettirdiği kanaatindeyiz. Bugün Bakan Yardımcımız Ebubekir Bey gelirken, İngiltere'de ayçiçek yağına 5 litreyle bir kısıtlama getirildiği bilgisini paylaştı. Ülkenin adı İngiltere, savaş yok, çatışma yok, herhangi bir şey yok ama ayçiçek yağına 5 litreyle bir kısıtlama getirme ihtiyacı hissediyor. Türkiye'nin 85, İngiltere'nin ise 55 milyona yakın nüfusu var.

DÜNYA TELAŞA GİRDİ

Kirişci, Rusya ve Ukrayna'nın ayçicek yağı konusunda önemli tedarikçi ülkeler olduğunu, yaşanan savaşla dünyayı bir telaşa soktuklarını ifade etti.

Savaş ve salgın nedeniyle yaşanan sıkıntılara karşı önlem alındığını vurgulayan Kirişci, "Almış olduğumuz daha önceki önlemler ve tedbirler sayesinde, tedarik merkezlerini çeşitlendirmedeki çalışmalarımız neticesinde şu anda kimse kalkıp da bu ülkede 'şu yok bu yok' diyemez. Spekülatörler yok mu? Var ama bu ürünlerin hepsi var. Hepsi bulunuyor." diye konuştu.

Ayçiçek yağında indirim bekleyenlere sürpriz haber! Yüzde 25 daha ucuz olacak sanılıyordu ama...

Ünlü market zincirinden ayçiçek yağı satışına yetersiz stok kotası

Akaryakıt ayçiçek yağı otobüs bileti alkollü içecek ve tütüne gelen şok zamların gizli nedenleri