Ekonomi

Tarım Bakanlığı'ndan buğday et şeker stokları tükeniyor iddiasına açıklama: Kayıtlarda yok istesek de alamayız

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle devam eden buğday krizi bir de Hindistan'ın söz konusu ürünleri ihraç yasağı getirmesiyle daha da derinleşti. Tarım Bakanlığı Türkiye'nin buğday, et ve şeker stoklarıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Buğday fiyatları bu sene TMO tarafından kaç lira açıklanacak

Dünyada halen devam eden gıda krizi Türkiye'yi nasıl etkiliyor. Buğday fiyatları bu sene TMO tarafından kaç lira açıklanacak. Fırınlar İstanbul'da ekmeğe zam üstüne zam yaparak fiyatı 4 liraya yükseltti. İstanbul Pendik'te simitin 4 liraya satıldıını duyan vatandaş dükkan sahibine saldırarak darp etti. Marketlerde satılan 5 kilogramlık Türk Şeker marka şekerin fiyatı 125 lirayı aştı. Yaşanan gelişmeler ışığında Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Türkiye'nin buğday, et ve şeker ürünlerindeki stok miktarını açıkladı. 

 

"HİNDİSTAN'DAN İSTESEK BUĞDAY ALAMAYIZ"

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Aksaray'da düzenlenen  6. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda konuştu. Gizligider, Türkiye'nin et, şeker ve buğday stoklarında bir eksik olmadığını ifade etti. Gizligider, "Basında zaman zaman estirilemeye çalışılan, ulusal kanalların da uzun uzun yer verdikleri haberde, Hindistan’dan buğday ithal ediliyor. Ama bizim kayıtlarımızda böyle bir şey yok. Kaynağını araştırdık ve Hindistan da zaten ihracatı yasaklamış. İstesek alamayız. Şunu açıkça söylüyorum; bizim, buğday noksanımız değil, buğday fazlalığımız var. Bizim, et noksanımız yok, fazlamız var. Bizim, şeker noksanımız yok, fazlamız var" dedi.

Gizligider, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Elektrik girdiler el yakıyor. Bakanlık olarak bir çalışma başlattık. Elektrik kaynaklı su ihtiyacımızı karşılamak için bazı alternatif çalışmalar yapıyoruz. Tarım arazisi olmayan alanlarda güneş enerjisi panelleriyle elektrik enerjisi ihtiyacımızı ve suyu ihtiyacımızı karşılayacağız.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Türkiye'de buğday alım fiyatı beklenirken hükümetten sürpriz ihracat hamlesi! Harekete geçildi

Çifçiler TMO'nun buğday alım fiyatını açıklamasını beklerken emsal ücret ortaya çıktı

Hükümetten asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması! Maaşlarda yüzde kaç artış olacak?

Değeri altına endekslenecek! Dolara karşı 125 yıllık plan devreye sokulacak

Doların karşısında en çok değer kazanan para birimi şaşırttı! İlk kez dün gerçekleşti

Buğday fiyatlarıyla ilgili sürpriz gelişme! TMO'nun çiftçiye vereceği alım fiyatlarını eski müdür açıkladı

Buğdaydan sonra şeker de cepleri yakacak! Yasaklama kararı alındı