Kent Haberleri

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Resmen açıklandı! Çiftçiler rahat bir nefes alacak!

Kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde altyapı projelerinin değerlendirilme süreleri, depremin yaşandığı Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 8 Mayıs tarihine kadar, diğer illerde ise 10 Mart tarihine kadar uzatıldı. Hibe desteği başvuruları 20 Ocak tarihinde sona ererken, il proje değerlendirme komisyonunun toplantı yapma süresi başvuruların bitiş tarihinden itibaren üç iş günü, değerlendirme süresi ise toplantının ardından en geç bir ay olarak belirlenmişti

Tarım ve Orman Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.Hibe desteği başvuruları 20 Ocak tarihinde sona ererken, il proje değerlendirme komisyonunun toplantı yapma süresi başvuruların bitiş tarihinden itibaren üç iş günü, değerlendirme süresi ise toplantının ardından en geç bir ay olarak belirlenmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle il proje değerlendirme komisyonunun görev süresi en geç 24 Şubat tarihinde sona erecekken tebliğe eklenen geçici maddeyle, 2022-2023 başvuru dönemi için iki büyük depremin meydana geldiği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 8 Mayıs tarihine kadar, diğer illerde ise 10 Mart tarihine kadar uzatıldı.

İşte merak edilen tüm detaylar...

Diğer yandan, Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ'i de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÜRETİCİNİN BORÇLARI ERTELENECEK

Öte yandan, kuraklığa maruz kalan çiftçiler için kuraklıkla mücadele çerçevesinde bazı pozitif adımlar da atılacak. Bu bağlamda; kuraklığa maruz kalan üreticilerin borçlarının ertelenmesi, düşük faizli kredi verilmesi, desteklenmeleri, tohum ihtiyaçlarının karşılanması ve diğer yardımların yapılması gibi konular bulunuyor.

Kuraklık nedeniyle ortaya çıkan gıda, geçim sıkıntısı ve ekonomik sıkıntılar sonucu oluşan birtakım sosyal huzursuzlukların ise, en aza indirilmesi için kamu ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapılması planlamaya dahil edildi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin açıklamaları ışığında, meraların yetersizliği sebebi ile hayvanların, geçici alternatif hayvan otlaklarına nakli, kuraklıktan zarar gören üreticilerin zararlarının yerinde tespit edilmesi ve kuraklığa bağlı olarak hastalık ve zararlılara karşı gerekli birtakım yeni tedbirlerin alınması da hedefleniyor.

Tarım Bakanı’ndan çiftçilere bol müjdeli haber! Çiftçiler turnayı gözünden vurdu! Bakan ardı ardına açıkladı!

Bakan Kirişçi, çiftçilere peş peşe müjdeyi verdi! Yüzde 75 hibe desteği başlıyor! 81 ilde verilecek!

Tarım Kredi Kooperatif’ten indirimli ürün almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber! Bu habere çok sevineceksiniz!