Kent Haberleri

Tarım Bakanlığı’ndan yıllardır beklenen müjde! Arazi sahipleri turnayı gözünden vurdu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kullanılmayan ve boş bırakılan arazilerin tekrar değerlendirilmesine ilişkin yatırım çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan destek projeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Resmi Gazete’ de yayımladı ve yürürlüğe girdi.

Tarım arazilerinin kullanımının aktif hale getirilmesi ve atıl durumda olan arazilerin üretime tekrar kazandırılması amacı ile sağlanacak destek tutarları belli oldu.

Boş bırakılan araziler, atıl halde olan araziler veya nadasa bırakılan arazilerde tarımsal üretim ve tesis yatırımlarının gerçekleştirilmesi amacı ile sağlanacak olan hibe oranları belirlendi. Tarımsal üretim ve tesis yatırımlarının gerçekleştirilmesi amacı ile sağlanacak hibe oranları, proje toplam bedelinin azami yüzde 75’i olarak uygulanacak.

Peki, ödenecek desteğin şartları ve ayrıntıları neler? İşte detaylar...

HİBE DESTEK DÖNEMİ AÇIKLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan karar ile tarım arazilerinin kullanımının aktif hale getirilmesi amacı ile boş bırakılan, nadasa ayrılan ve işlemeli tarıma müsait olmayan alanlar öncelikli olarak program kapsamına alınacak. Uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak şartı ile bitkisel üretimin artırılması ve hasat sonrası ürün işlemeye yönelik yatırım projelerinin desteklenmesine ile ilgili usul ve esaslar da belli oldu. Söz konusu düzenleme, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından onay alan bitkisel üretimin geliştirilmesi ve tarımsal hasılanın artırılması ile ilgili yatırım projelerine ilişkin hibe ödemelerini kapsayacak. Hibe destekleri ise, 1 Ocak ve 31 Aralık 2023 tarihleri arasında sağlanacak.

DESTEKLERDEN KAMU KURUM VE KURULUŞLARI YARARLANAMAYACAK

Hibe oranları ve geçerli arazi şartları belirlenirken, söz konusu destek programından kimlerin faydalanabileceği de açıklandı. Alınan karar çerçevesindeki hibe ödemeleri gerçek ya da tüzel kişiler için sağlanacak. İlgili desteklerden, kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklıklarının faydalanamayacağı ifade edildi. Alınan karar ile aynı zamanda, belirtilen destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu hazırlanan belgeler ile yapılan ödemeler hariç olmak üzere, haksız yere faydalandığı tespit edilen üreticiler, 5 sene süre ile hiçbir tarımsal destekleme programı kapsamına alınmayacak.

İŞKUR bombayı patlattı! Başvuran herkese maaş gibi aylık 8 bin TL! Bana çıkmaz demeden başvurun!

İŞKUR'dan yeni işçi alımı ilanı! İBB İGDAŞ personel alımı yapacak! İŞKUR’dan yeni müjde!

İŞKUR’dan yeni işçi alımı ilanı! 18-45 yaş arası herkes başvurabilir! Acele eden işi kapacak!