Yeni Şirketler

Tarım Bakanlığı'nın binasını TOKİ yapacak

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 2-3 yıl sonra 'gökdelende' hizmet vermeye başlayacak. Bakanlığın yeni hizmet binasını ise Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yapacak.

Edinilen bilgiye göre, TOKİ ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, yeni hizmet binasının yapımı için protokol imzaladı. Protokol uyarınca, bakanlığın Eskişehir yolu 9. km'deki Lodumlu mevkisindeki kampüsünde, TOKİ yeni bir bakanlık hizmet binası yapacak.

Hizmet binası yapımı karşılığında bakanlığın İstanbul Yolu Yenimahalle kampüsünde bulunan alan da TOKİ'ye devredilecek. TOKİ, burada, hasılat paylaşımı yöntemi ile bin civarında lüks konut yapılmasını planlıyor.

Bakanlık binasının yapımına ilişkin ihale, 14 Ocak'ta TOKİ'de gerçekleştirilecek. Avam projeye göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na 23 katlı, 45 bin metrekarelik hizmet binası, 5 bin metrekarelik de sosyal tesis yapılacak. Böylece, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara'da en yüksek katlı hizmet binası sahibi bakanlıklardan biri haline gelecek.

Önceden, Kızılay'da Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait binada kiracı olarak hizmet veren bakanlık, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kapatılmasının ardından, bu genel müdürlüğün Eskişehir yolu Lodumlu mevkisindeki binasına taşınmıştı.