Kim Kimdir?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında? Hangi alanlarda görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi kamuoyuyla paylaştı. İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanı oldu. Bunun üzerine, İbrahim Yumaklı'nın hayatı, eğitimi ve görev aldığı alanlar ile ilgili bilgiler arama motorlarında en çok aranan konular arasına girdi.  Bakan İbrahim Yumaklı, 1969 yılında Kastamonu’da dünyaya geldi

Yeni kabinenin belli olmasından sonra “Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir?” sorusu arama motorlarında en çok aranan listesine girmiş oldu. Bakan İbrahim Yumaklı, 1969 yılında Kastamonu’da dünyaya geldi.

İBRAHİM YUMAKLI NEREDE OKUDU?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakırköy İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1992 yılında ise Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden başarı ile mezun oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, iş hayatına 1993 yılında atıldı. Bakan Yumaklı, ilk olarak Marshall Boya A.Ş.’de ithalat işlemleri uzmanı olarak görev almaya başladı.

Peki, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı hangi görevlerde bulundu? Ne zaman Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı oldu? İbrahim Yumaklı, İngilizce biliyor mu? İşte Bakan İbrahim Yumaklı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

HANGİ GÖREVLER YER ALDI?

Bakan İbrahim Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde faaliyet gösteren Marshall Boya A.Ş. ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik pozisyonlarında başarı ile görev aldı. 2011 yılında Al Jazeera Türkiye’de çalışmaya başlayan İbrahim Yumaklı, 2012-2015 yılları arasında grubun sahip olduğu TV kanalını yönetti. Bakan İbrahim Yumaklı, 2016 yılı Ocak ve Ekim dönemlerinde Anadolu Ajansı (AA) Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görevini başarı ile yürüttü.

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI OLDU

2016 yılı Ekim ayı itibarıyla GÜBRETAŞ’ta Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi pozisyonlarında çalışmalarına devam eden İbrahim Yumaklı, 7 Nisan 2022 yılından bu yana Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak görev alıyordu.

İbrahim Yumaklı, 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alarak Tarım ve Orman Bakanı oldu.

İngilizce bilen İbrahim Yumaklı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler kimdir? Hangi görevlerde bulundu? Yaşar Güler’in hayatı...

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir kimdir? Mahinur Özdemir evli mi?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereden mezundur?