Kent Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı 1377 personel alacak! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaştı. Bakanlık, yaptığı açıklamada toplam 1377 personel alımı yapılacağını duyurdu. İlgili kadrolara başvurmak isteyen adaylar için başvuru koşulları netleşti.  Tam 1377 kişilik personel alımı yapılacağı açıklanırken, başvuru şartlar ve detaylar da belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere rekor sayıda orman muhafaza memuru ve orman mühendisi alınacak. Tam 1377 kişilik personel alımı yapılacağı açıklanırken, başvuru şartlar ve detaylar da belli oldu.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Tarım ve Orman Bakanlığı, nisan ayı kapsamında personel alımı yapacağını ve istihdam edilecek personel sayısının 1377 olduğunu açıklarken, başvuru ayrıntılarını da paylaştı. İlgili kadrolara başvuru yapmak isteyen adayların Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü binasında sözlü sınava tabi tutulacağı ve alımlar kapsamında 1377 orman muhafaza memurunun 1228 ve 249 personel şeklinde ayrı ayrı alınacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere 1377 orman muhafaza memuru alımı yapılacağını paylaşırken, ilgili kadrolara başvuru yapacak adaylar için başvuru şartları da belli oldu.

- 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 48/A maddesinde belirtilen koşullara uyuyor olmak,
- 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 53’ncü madde hükümleri saklı kalmak şartıyla görevini devamlı gerçekleştirmesine engel teşkil edebilecek akıl hastalığı bulunmamak,
- Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, askerlik hizmetinden muaf ya da tecilli olmak,

İşte detaylar...

- Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi olmamak,
- KHK ile kamu görevinden uzaklaştırılmamış olmak,

-İlgili kadrolara başvuru yapacak adayların tercih edileceği pozisyonun karşısında yer alan eğitim düzeyinden mezun olmak,

-Başvurunun son günü itibariyle istenen nitelikleri taşımak ve bu nitelikleri belgelendirmek.

- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik ya da yaşlılık maaşı almıyor olmak

- Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53’ncü maddesinde yer alan süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik,  bile devletin güvenliğine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, güveni kötüye kullanma, edimin iflasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

BAŞVURU BELGELERİ

Başvurusu onaylanan ve sözlü sınava girmeye hak kazananların evraklarıyla beraber 26 Nisan tarihinde saat 09.00’da sözlü sınav merkezlerine gitmesi gerektiği öğrenildi. Personel alımı başvuruları onaylananların sözlü sınav üzerine katılabilmesi adına gereken belgeler şöyle:

 -Fotoğraf

- Kimlik belgesi, nüfus kayıt cüzdanı

-Kimlik belgesi bulunmayan adaylar için sürücü belgesi ya da pasaport

Sınava katılacak olanların sınav boyunca yanında elektronik eşya bulunduramayacağı ve sınav gününde istenen tüm belgelerle beraber sınav yerinde bulunması gerektiği belirtildi.

Kira sözleşmelerinde devrim gibi bir dönem başlıyor! Sistem baştan aşağı değişiyor!

ÖSYM çok sayıda personel alacak! Son başvuru tarihi 28 Nisan!

Sıfır faizli kredi almak isteyenler bu bankanın kapısında kuyruk oluşturuyor!