28 / 04 / 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! ÇKS kaydı bulunan çiftçiye ödeme yapılacak...

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! ÇKS kaydı bulunan çiftçiye ödeme yapılacak...

Tarımla uğraşan binlerce çiftçiyi sevindiren açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Buna göre, ÇKS sisteminde kaydı olan üreticilere 1000 Türk Lirası miktarında ödeme yapılacağı belirtildi.  İşte haberin detayları...



Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçileri sevindirecek önemli bir adım attığı kaydedildi. Bu kapsamda da, Çiftçi Kayıt Sistemi( ÇKS) kaydı bulunan üreticilere buğday için ton başına 1000 Türk Lirası, arpa için de 500 Türk Lirası fark ödemesi yapılacaği kaydedildi. Öte yandan, Çiftçi destek ödemeleri kapsamında hububat üretimine teşvik edilmesi amacı ile üreticilerin yanında olmaya devam eden bakanlık konu hakkındaki detayları paylaştı. 

KİMLER DESTEK ALABİLİR?

karar.com.r'de yer alan bilgilere göre; Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yapılan fark ödemesi desteği kapsamında serbest piyasada ürünlerini satan çiftçileri kapsıyor. Buna bağlı olarak ise, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ürün teslim edenlerin yanı sıra serbest piyasada ürünlerini satan çiftçiler de bu destek ödemelerinden yararlanabilecek. Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, atılan adım ile birlikte başvuru işlemlerinin başladığını açıkladı.

 Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! ÇKS kaydı bulunan çiftçiye ödeme yapılacak...

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular, 27 Aralık 2023 tarihi itibarı ile başlayacağı ve fark ödemesi destek başvurularının ie 10 Mayıs 2024 tarihine kadar yapılacağı kaydedildi. Elbistan Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan başvurular için belge şartını yerine getiren çiftçilerin destek ödemesinden yararlanabileceği vurgulandı. Fark ödemeleri tarım sektöründe çalışmalar yapan çiftçilerin desteklenmesi amacıyla yapılmaktadır. Çiftçilerin ekonomik anlamda cebinin rahatlaması amacıyla yapılacak ödemelerin tarım faaliyetini de canlandırması amaçlanıyor. Buğday ve arpa far için yapılan fark ödemeleri çiftçilerin gelir seviyelerini yükseltirken tarımın sürdürülebilirliği içerisinde katkı sağlayacağı kaydedildi. 

TARIMSAL KREDİ LİMİTİ NE KADARDIR?

Yapılan açıklamalr kapsamında, Çiftçi Destek Kredisi, Tarımsal KOBİ kredisi ve Tarım borç transferi kredisi olmak üzere verilecek olan kredilerin limitleri şöyle belirtilmiştir. Bu kapsamda, 250 bin liradan 15 milyon liraya kadar çıkan krediler verilebilmektedir.  Buna göre, vadeler ise 36 aydan 120 ay arasında değişecek.

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

Çiftçiler hemen bakın! Tarımsal desteklerin uygulanmasında değişiklik: Mazot ve gübre desteği, ÇKS başvuruları...

Nilfisk çift turbo başlıklı toz torbasız elektrikli süpürgenin teknik özellikleri neler? Fiyatı ne kadar?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön