Ekonomi

Tarımda korkunç haber! Apar topar bir araya gelip sayıyı aşağı çektiler, gıda krizi patladı! Ekmek de var

Gıda krizi dünya genelinde iyice belli oluyor. Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), 2022/23 dönemi için global mısır ve buğday üretim tahminini aşağı çekti. Ekmek fiyatlarının artmasından korkuluyor.Sofraların vazgeçilmezi olan ekmek fiyatlarının hızla artması vatandaşın cebini zorlarken, korkutan bir haber de Uluslararası Hububat Konseyi'nden geldi

Küresel gıda krizi artık kendisini sofralarda iyice hissetiriryor. Sofraların vazgeçilmezi olan ekmek fiyatlarının hızla artması vatandaşın cebini zorlarken, korkutan bir haber de Uluslararası Hububat Konseyi'nden geldi.

TAHMİNLER ÇOK GERİLEDİ

Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), 2022/23 dönemi için global mısır ve buğday üretim tahminini aşağı çekti. IGC'nin Mayıs ayı raporuna göre, buğday üretim tahmini 780 milyon tondan 769 milyon tona, mısır üretim tahmini 1 milyar 197 milyon tondan 1 milyar 184 milyon tona geriledi.

BİR ÖNCEKİ AY YÜKSEKTİ

Böylece toplam hububat üretim beklentisi 2 milyar 251 milyon ton olarak açıklandı. Bir önceki ay hububat üretim beklentisi 2 milyar 275 milyon ton seviyesinde bulunuyordu.

IGC, buğday stok tahminini 277 milyon tondan 271 milyon tona indirirken, mısır stok tahminini 265 milyon tondan 269 milyon tona çıkardı. Böylece hububat stoklarının 581 milyon tondan 580 milyon tona ineceği belirtildi.

Hükümetten flaş adım! Asgari ücrete 2. zamla ilgili toplantılar başladı! Hesap kitap yapılıyor! 

 Petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu? Petrolün varil fiyatı kaç dolar? İşte 20 Mayıs 2022 petrolün varil fiyatı

 Euro dolara karşı savaşıyor, şimdi 17 liranın kapısına dayandı! 20 Mayıs 2022 euroda son dakika gelişmeleri...