Ekonomi

Tarımda öncü olacak! Pilot bölge bile seçildi

 Yenilenebilir enerji kurulu gücüne sahip EnerjiSa Üretim, güneş enerjisinin tarım alanında da kullanılması gerektiğini söyledi ve ''güneş enerjisiyle elektrik üretimi ve tarımın birlikte gerçekleşebildiği agrovoltaik projesini, İstanbul Komşuköy’de hayata geçiriyoruz.'' dedi.Sulama döneminde dekara ve ürüne bağlı olmak kaydı ile yüzbinlerce TL elektrik faturası  çiftçileri zora sokmakta ve hatta son dönemlerde borcunu ödeyemeyen çiftçiler toprağını terk etmek durumunda kalmaktadır

Bir çiftçinin tarlasını sulamasında en büyük maliyetlerinden biri elektrik maliyetidir. Sulama döneminde dekara ve ürüne bağlı olmak kaydı ile yüzbinlerce TL elektrik faturası  çiftçileri zora sokmakta ve hatta son dönemlerde borcunu ödeyemeyen çiftçiler toprağını terk etmek durumunda kalmaktadır.

Güneş enerjisi, doğal bir enerji kaynağıdır ve güneş paneli adı verilen cihazlar aracılığıyla elektrik enerjisine çevrilebilir.  Güneş paneli, güneşin ışınlarını toplar ve bunları elektrik enerjisine çevirir. Bu enerji, evlerde, işyerlerinde veya büyük ölçekli  üretim tesislerinde kullanılabilir. Güneş enerjisi, düşük maliyetli, yenilenebilir ve çevre dostudur ve giderek daha fazla yerde kullanılmaya başlanmaktadır.

 Orta gelirliler merakla bekliyordu! Tarih netleşti

Teknoloji devinden ağızları açık bırakan fiyat! yüzde 57 zamlandı

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Bunu yapmadan yola çıkmayın