Tarımda yeni dönem başlıyor! Bakanlıktan yeni destek ödemesi geliyor!
Tarım ve Orman Bakanlığı, korona virüs salgını sonrası dünyanın en çok özen gösterdiği konuların başından gelen tarım sektörü için bir eylem projesi hazırladı. Tarımda daha aktif destekleme için 65 olan teşvik sayısının sade hale getirilmesi, destek ödemesi gibi birçok konu ele alınacak.Hürriyet’in haberine göre; önümüzdeki zamanlarda tarımda daha çok destek vermek için sayısı 65’e ulaşan teşvikler sade hale getirilecek, çiftçiye ise ekim öncesi ayni destek planı ve tutarı yapılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, tüm dünyada stratejik bir durumda olan tarım sektörü için yeni bir proje planı hazırladı. Hürriyet’in haberine göre; önümüzdeki zamanlarda tarımda daha çok destek vermek için sayısı 65’e ulaşan teşvikler sade hale getirilecek, çiftçiye ise ekim öncesi ayni destek planı ve tutarı yapılacak. Üretim öncesi ise izin mekanizması plana dahil edilecek. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, önümüzdeki zamanlarda izlenecek yeni modeli AK Parti yönetimine de bir sunum ile anlattı.
4 BAŞLIKLI BİR MODEL SİSTEMİ
Yeni destekleme modeli dört başlıktan oluşacak. Bu durumda, üretimden ilk olarak izin alınarak, söz konusu ürünlerin planlı bir şekilde üretilmesi hedeflenecek. Destekler sade hale getirilince, çiftçiye iki ayrı şekilde destek sunulacak. Ekim öncesi maddi şekilde değil ayni destek verilecek, hasat sonrası ise fark ödemesi gerçekleşecek. Sözleşmeli üretimin de artırılması hedefler arasında. Ayrıca, çay, toprak koruma ve arazi kullanım koşumları da su ve mera kanunu üzerinde çalışmaların üzerinde çalışılacak. Tarım Ve Orman Bakanlığı kapsamında, Arz Güvenliği Daire Başkanlığı oluşturulacak. Stratejik tarımsal ve hayvansal gıdaların üretimi ise arz güvenliği takip sistemi ile takibe alınacak. Bu ürünlerin üretimi ise analiz edilecek ve izlenmeye konulacak. Bunların sonucuna göre ise destek verilecek.
KENT TARIMI DA DESTEKLENECEK
Kent tarımında da aynı şekilde üretim ve tüketim merkezleri yakın hale getirilecek. Bu yol ile taze sebze - meyveye kolay erişim, lojistik maliyetlerinin indirilmesi, zayiatın düşürülmesi ve istihdamın yükseltilmesi sağlanacak. Tarımda gelir koruma sigortası ise yaygın hale getirilecek. Bu kapsamda Konya’nın Cihanbeyli, Kadınhanı ve Karatay bölgelerinde pilot olarak başlanan Gelir Koruma Sigortası, bu yıl üretim sezonunda Konya’nın bütününde, 2023 üretim sezonunda da tüm Türkiye’de uygulamaya girecek.
Emeklilere TOKİ’den müjde geldi! Her beş evden biri emeklilerin olacak! Ucuz konutları kaçırmayın
Kira fiyatlarında müjdeli haber! Ev sahipleri artık Türk kiracı istiyor! Eski günlere geri dönüyoruz