27 / 04 / 2024

TARİŞ merkez binasının satışı mahkemeye taşındı!

TARİŞ merkez binasının satışı mahkemeye taşındı!

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği merkez binasının satışı mahkemeye taşındı



TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği'nin, TARİŞ'in Alsancak'ta bulunan Genel Müdürlük binasındaki yüzde 67 oranındaki hissesini 2 milyon 950 bin liraya Gen-Mar İnşaat Denizcilik Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satması üzerine, binada payları bulunan diğer birlikler harekete geçti.

TARİŞ Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, birlik olarak Alsancak'ta bulunan TARİŞ Genel Müdürlük binasının tarihe karışmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. Türker, TARİŞ Pamuk Birliği'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle bazı gayrimenkullerini satışa çıkardığını, bu çerçevede TARİŞ birliklerinin sembolü olan Genel Müdürlük binasındaki hissesini de sattığını öğrendiklerini kaydetti.

Bazı gazetelerde 'Alsancak'taki TARİŞ Genel Müdürlük binası tarihe karışıyor' şeklinde haberlerin yer aldığını aktaran Türker, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bu konuda TARİŞ Üzüm Birliği olarak 70 yıllık geçmişi ile TARİŞ birliklerinin karargahı niteliğinde bulunan, bizim ve TARİŞ ortakları için manevi değeri çok yüksek olan bu binanın tarihe karışmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu amaçla şufa (ön alım) haklarını kullanarak, Genel Müdürlük binasında satışı yapılan Pamuk Birliği hissesinin alımı için dava açtık."

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin de, Üzüm Birliği'yle aynı kanaatte olduklarını belirtti. Çetin, kurumsal kimliğe zarar verilmesini istemediklerini, Üzüm Birliği'yle birlikte Gen-Mar'dan, satın aldığı aynı fiyattan hisse alımı yapmayı planladıklarını ve konuya ilişkin pazartesi günü dava açacaklarını bildirdi.

Verilen bilgiye göre, bina üzerinde Pamuk Birliği'nin yüzde 67, Üzüm Birliği'nin yüzde 21, Zeytinyağı Birliği'nin ise yüzde 12 payı bulunuyor. Pamuk Birliği'nin paylarını, Gen-Mar'a satması üzerine, Üzüm Birliği'nin Gen-Mar'a tapu iptali ve ön alım hakkından kaynaklanan tescil davası açtığı,  İzmir  5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, taşınmazın 3. kişilere satışının engellenmesi için tapu kayıtları üzerine, ihtiyat-i tedbir kararı koyduğu bildirildi.
Zaman


Geri Dön