Ekonomi

Tarla başında endişeli bekleyiş! Sıvı yağı da yapılıyor, hasat aksadı fiyatı zirve yapabilir

Dünya genelinde Mısır ekimiyle ilgili endişeli bekleyiş başladı. Hem hasadının aksaması hem de ekim sürecinin yavaşlaması nedeniyle mısır fiyatları kritik eşiğe geldi. Sıvı yağı da yapılan ürünün tüketiciye zamlı yansıması an meselesi.Mısır ve ayçiçek ekiminin yoğun olduğu Ukrayna bölgesinde hasat yapılamaması, ABD'de de ise soğuk hava dalgasının etkisiyle Mısır hasadı ciddi oranda azaldı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, tarım faaliyetlerini doğrudan etkiledi. Mısır ve ayçiçek ekiminin yoğun olduğu Ukrayna bölgesinde hasat yapılamaması, ABD'de de ise soğuk hava dalgasının etkisiyle Mısır hasadı ciddi oranda azaldı. Yeni ekim sürecinin de yavaşlaması nedeniyle Mısır 8 doları geçti.

 

SIVI YAĞI DA YAPILIYOR

Mısırözü yağı kızartma, fırınlama ve derin kızartma tarifleri için kullanılıyor. Zengin tadı ve yüksek vitamin içeriği nedeniyle salata, sos ve mayonez hazırlanmasında da faydalanılıyor. Endüstriyel uygulamalarda ise atıştırmalık gıda endüstrisinde dayanıklı ve güvenilir bir kızartma yağı olarak yerini alıyor.

RAFLARA ZAM OLARAK YANSIMASI AN MESELESİ

Fiyatlardaki bu yükselişin raflara zam olarak yansımaması için de mücadele ediliyor. Ancak mısır hasadında istenilen verimin alınamaması, yeni ekimlerin de yapılamaması durumunda mısır fiyatlarının kritik eşiğin üzerine de çıkarak vatandaşa zamlı ulaşacağı belirtiliyor.

Mazota bu geceden itibaren zam geliyor! Sosyal medyada dolaşan 'gizli zam' iddiası gündemi salladı

Söylentisi yetti! Marketlerde 70 lira olan ürünler 35 liraya düştü

Emekliye bayram ikramiyesinde son dakika: Hala zam haberi gelmedi!