Genel

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!Prefabrik evler tek kat ya da iki kat olarak yapılabiliyor, ama özel olarak üç katlı ya da dört katlı yapılar da inşa edilebiliyor

Prefabrik evler en fazla kaç katlı olabilir? sorusu vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik evler tek kat ya da iki kat olarak yapılabiliyor, ama özel olarak üç katlı ya da dört katlı yapılar da inşa edilebiliyor. Ama yapı katları büyütüldüğü zaman da çelik sisteme dönüldüğü zaman prefabrik yapılar yerine de çelik eve dönüştürülebilir bu da kat artarsa, maliyetlerin yükseleceği anlamına gelir. Ayrıca prefabrik evlerin sıcak olup olmayacağı da sorulmaktadır. Prefabrik evler hem yaza hem de kış mevsimi göz önüne alınarak inşa edilir. Yani bu mevsimlere karşı dayanıklı yapılardır. Bilhassa yalıtımda kullanılan malzemeler kaliteli olursa, ısınma süreci daha çabuk sağlanır.

Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?” İşte araştırılan soruların yanıtı…

TARLAYA PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Prefabrik evler, çevre dostudur. Pek çok kişi tarafından da günümüzde tercih edilir. Peki Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? bu sorusunun cevabı tarla sahipleri tarafından sorulmaktadır. Tarlaya prefabrik ev yapılabilir. Ama bunun için birtakım koşulların sağlanması isteniyor. Tarlanız koşullara uygun ise imarlı arsalarda olduğu gibi gerekli izinlerin alınması için başvuruların yapılması gerekir.

İmar Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince, prefabrik evler imar planına ve yönetmelik hükümlerinde belirtilen şartlara uygun olarak yapılabilir. Bağ evlerinde yapıldığı gibi prefabrik yapılar için de birtakım şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu bilgilere ek olarak da altyapı sorunu yaşamayacağınızdan da emin olmalısınız.

Tarla konumunda bulunan arsaya prefabrik ev yapmak için istenilen ilk şart arsanın yola cephesinin olması. Yola cephesi olmayan parsellere prefabrik ev yapılmaz. Yapacağınız ev tarlanın maksimum olarak yüzde 5’ini kapsaması gerekir. Kanunlar tarlaya dair en fazla 250 metrekare prefabrik ev yapılmasına izin verilir. Birden çok bina yapılmasına izin verilmemektedir. Sahip olduğunuz tarlaya prefabrik ev yapılır mı diye belediyeden bilgi almanızda yarar vardır.