17 / 05 / 2024

Tarsus Kazanlı kıyı şeridi yol ihalesi sonuçlandı!

Tarsus Kazanlı kıyı şeridi yol ihalesi sonuçlandı!

Tarsus Kazanlı Kıyı şžeridi Projesi yol ihalesi yılbaşında tamamlandı. 15 kilometre uzunluğunda 28 metrg genişliğindeki turizm yolu genişlik ve uzunluğu ile Türkiye'de bir ilke imza atacak...



Tarsus Kazanlı Kıyı şžeridi Projesi yol ihalesi yılbaşında tamamlandı. 15 kilometre uzunluğunda 28 metrg genişliğindeki turizm yolu genişlik ve uzunluğu ile Türkiye'de bir ilke imza atacak. Türkiye'deki turizm yollan tek şerit olarak yapılmışken Tarsus Kazanlı Kıyı şžeridi Projesi'ne ulaşacak olan yol çift yön olup her iki tarafında 3.5 metrelik kaldıranlara sahip olacak.
 
Yatınmcılar adına konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Peta Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Pekkan, 'Bu yol tamamlandığında otoban gibi çift gidiş gelişe sahip olacak ve turistler cennet yolunda gider gibi havaalanına ulaşacaklar' ifadesini kullandı. Belek'e ulaşan yolun tek yön olduğunu ve sık sık kaza yaşanması nedeniyle sorununun büyük olduğunu dile getiren Pekkan, Tarsus'ta ise geniş yolun yanı sıra 4 metre genişliğinde orta refüj bulunacağı bilgisini verdi. Pekkan bu alanın da ışıklandırma ve ağaçlandırma ile süsleneceğini ifade etti. Aynca yolun her iki tarafında 3.5 metrelik kaldınmlann yer alacağım bildiren Pekkan, 'Bu cennet yol yalnızca otomobiller için değil yaya kullanımı açısmdan da oldukça keyifli olacak' dedi.
Dünya


Geri Dön