Genel

Tarsus'da icradan satılık gayrimenkul!

Tarsus 2. İcra Müdürlüğü, Mersin ili, Tarsus ilçesi, Konaklar Köyünde bulunan gayrimenkulden 81 milyon 160 bin TL 52, nolu parselinde 25750 m2 yüzölçümlü araziden ise 389 bin TL isteniyor. Gayrimenkullerin ihalesi Tarsus 2.İcra Müdürlüğü'nde yapılacak

Tarsus 2. icra Müdürlüğü tarafında verilen ilan şu şeilde;

T.C. TARSUS 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/1755 Talimat  

İİK.127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.
Satılmasına karar verilen taşınmazların cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAPU KAYDI:

-  Mersin ili, Tarsus ilçesi, Konaklar Köyünde kain ve tapunun 376 parselinde 223.938,00 m2 yüzölçümlü iplik fabrikası ve iki adet depo ve atölye ve iki adet kazan dairesi ve itfaiye binası ve sağlık ocağı, yemekhane ve iki adet trafo ve üç bloklu üçer katlı kargir lojman ve su pompa binası ve arsası vasıflı taşınmaz ve arsa üzerindeki binaların, elektrik aksamı, makine ve tesisatları ve zirai muhtesatın tamamı ile

-  Mersin ili, Tarsus ilçesi, Konaklar Köyü, iki Yol Arası Mevkiinde kain, tapunun 52 parselinde 25750 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazın ve zirai muhtesatın tamamıdır.

İMAR DURUMU : Tarsus Belediyesi imar ve şžehircilik Müdürlüğü'nün 05/11/2010 tarih ve M.33.6.TAR.0.13.01-5305 sayılı imar durumu bildirir yazısında satışa konu olan ;

-  376 nolu parselin imar plan sınırları dışına isabet etmekte olduğu ve mücavir alan sınırları içerisinde mevzi imar planında sanayi alanına E=0.50, h=serbest isabet etmekte olduğu ve

-  52 nolu parselin imar plan sınırları dışına isabet etmekte olduğu ve mücavir alan sınırları içerisinde kalmakta olduğu, 1/100.000 m2 Tik çevre düzeni planında tarım arazisi sulama alanına isabet etmekte olduğu bildirilmiştir.

TAşžINMAZLARIN HALİHAZIR DURUMU :

-Mersin ili, Tarsus ilçesi, Konaklar Köyünde kain ve tapunun 376 parselinde 223.938,00 m2'yüzölçümlü iplik fabrikası ve iki adet depo ve atölye ve iki adet kazan dairesi ve itfaiye binası ve sağlık ocağı, yemekhane ve iki adet trafo ve üç bloklu üçer katlı kargir lojman ve su pompa binası ve arsası vasıflı taşınmaz ve arsa üzerindeki binaların, elektrik aksamı, makine ve tesisatları ve zirai muhtesatın tamamı.

Satışa konu taşınmaz; Mersin ili, Tarsus ilçesi, Konaklar Köyü, şžose Yolu Mevkiindeki 223938 m2 yüzölçümlü 376 nolu parsel olup, üzerinde fabrika binaları ve müştemilatları bulunmaktadır.

ARSA: Satışa konu taşınmaz 376 nolu parsel olup Tarsus'a 12 km mesafededir. Elektrik ve suyu vardır. Ulaşım sorunu yoktur ve bu parsel Adana yoluna cephelidir. Bu parsel üzerinde fabrika binaları ve müştemilatları mevcuttur.BİNALAR : 376 nolu parsel üzerinde bulunan taşınmazlar fen bilirkişisinin vermiş olduğu kadastro planı üzerinde görülmektedir.

Dokuma Fabrikası ve İdari Bina: Dokuma fabrikası 6,75 m yüksekliğinde ön gerilmeli prefabrik-betonarme taşıyıcı elemanlarla inşa edilmiş, entegre sanayi tesisidir, içi dışı sıvalı ve boyalıdır. Fabrika zemin kaplaması mala perdahlı özel alaşımlı beton şaptır. Zeminde ve çatıda tesisat kanalları vardır. çatı bölümü demir profil makaslı, çatı trapez oluklu alüminyum levha ile kaplıdır.Kapı ve pencereleri kısmen sac ve kısmen PVC'dir.idari binalarında içinde olduğu bu bölüm bakımlı durumdadır. Yapı içerisinde dokuma ile ilgili makine aksamları mevcuttur.Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı IV-A grubu yapılarındandır ve yıpranma payı %25 olup, yapı 26978 m2 oturumludur. Boyahane İplik ve Uzun

Elvaf'Binası: Yapı 6,75 m yüksekliğinde ön gerilmeli prefabrik-betonarme taşıyıcı elemanlarla inşa edilmiştir. Entegre sanayi tesisidir. Özel tesisat kanallı içi dışı sıvalı ve boyalıdır.Fabrika zemin kaplaması mala perdahlı özel alaşımlı beton şaptır. çatısı demir profil makaslı, çatı trapez oluklu alüminyum levha ile kaplıdır.Kapı ve pencereleri kısmen sac ve kısmen PVC'dir. Fabrika yönetim binası, muhasebe ofisleri ve idari binaların da içinde olduğu bu bölüm bakımlı durumdadır. Yapı içerisinde iplik, boyahane ve uzun elyaf ile ilgili makine aksamları mevcuttur. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı IV-A grubu yapılarındandır.

Yapı yaklaşık 25-28 yaşlarında olup 26999 m2 alanlıdır. Yıpranma payı % 25 dir.
Ambar Binası: Yapı 8,00 m yüksekliğinde ön gerilmeli prefabrik-betonarme taşıyıcı elemanlarla inşa edilmiştir, içi dışı sıvalı ve boyalıdır. Fabrika zemin kaplaması mala perdahlı özel alaşımlı beton şaptır. çatısı demir profil makaslı, çatı trapez oluklu alüminyum levha ile kaplıdır. Kapı ve pencereleri sacdır.Bu yapı ambar olmasının yanı sıra yapının Kuzey bitişiğinde Doğu - Batı istikametinde 10 m genişliğinde atölye, torna tesviye vs. bölümler bulunmaktadır. 17424 m2 alanlıdır. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-B grubu yapılarındandır. Yapı yaklaşık 25-32 yaşlarında olup 17424 m2 alanlıdır. Yıpranma payı % 25'dir.Ürün Geliştirme Binası (ARGE) +Wc+Revir): Yapı betonarme karkas olarak inşa edilmiş olup tek katlıdır.;lçi dışı sıvalı ve boyalıdır. Bu binanın zemin kaplaması karo ve parke kaplamadır. Kapı ve pencereleri kısmen sac ve kısmen PVC dir. Bu yapı 870 m2 oturumludur. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-B grubu yapılarından olup yaklaşık 25-28 yaşlarındadır. Yıpranma payı % 25'dir. Yemekhane Binası: Yapı betonarme karkas olarak inşa edilmiş olup tek katlıdır, içi dışı sıvalı ve boyalıdır. Zemin kaplaması kalebodurdur. Islak hacimlerin duvarları fayansla kaplıdır. El yıkama bölümü mevcuttur.

Kapı ve pencereleri PVC'dir. Bu bölüm bakımlı durumdadır. 819 m2 oturumludur. Yapı yaklaşık 25-28 yaşlarındadır. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-A grubu yapılarındandır. Yıpranma payı % 25'dir. Dinlenme Binası : Betonarme karkas olarak inşa edilmiş olup tek katlıdır, içi dışı sıvalı ve boyalıdır. Binanın zemin kaplaması karo kaplıdır. Kapı ve pencereleri kısmen ahşap ve kısmen PVC'dir. Bu bölüm bakımlı durumdadır. Bu yapı 162 m2 oturumludur. Yapı yaklaşık 25-32 yaşlarındadır. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-A grubu yapılarındandır Yıpranma payı % 25 ciiı Halihazır Ambar Olarak Kullanılan Eski Güney Giyim Fabrikası Binası: 6,75 m yüksekliğinde ön gerilmeli prefabrik-betonarme taşıyıcı elemanlarla inşa edilmiştir, içi dışı sıvalı ve boyalıdır.

Fabrika zemin kaplaması mala perdahlı özel alaşımlı beton şap olup kısmen mozaik ve karo kaplıdır. çatı demir profil makaslı, çatı trapez oluklu alüminyum levha ile kaplıdır. Kapı ve pencereleri kısmen sac ve kısmen PVC'dir. İdari binaların da içinde olduğu bu bölüm bakımsız durumdadır. Yapı içerisinde herhangi bir şey yoktur.8621 m2 oturumludur. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-B grubu yapılarındandır Yapı yaklaşık 25-28 yaşlarındadır.Lojman Binaları : Betonarme karkas olarak inşa edilmiş olup üçer katlıdır. Üç bloktan oluşmaktadır.Bodrum katlıdır, içi dışı sıvalı ve boyalıdır. Bu binanın zemin kaplaması karodur. Islak hacimlerin duvarları fayansla kaplıdır. Kapı ve pencereleri ahşaptır. Yapı bakımsız durumdadır. Bu yapıların her biri 285 m2 oturumlu olup toplam inşaat alanı 285 m2 x 4 = 1140 m2'dir. Üç lojman binası ise 1140 m2 x 3 = 3420 m2 toplam alana sahiptir. Yapı yaklaşık 25-28 yaşlarındadır. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-A grubu yapılarındandır Yıpranma payı % 25'dur.

Enerji Buhar Santrali Ünitesi: 10 m yüksekliğinde ön gerilmeli prefabrik-betonarme taşıyıcı elemanlarla inşa edilmiştir. Yapı kısmen iki ve kısmen üç kattan oluşmaktadır, içi dışı sıvalı ve boyalıdır. Fabrika zemin kaplaması mala perdahlı özel alaşımlı beton şaptır. çatısı demir profil makaslı, çatı trapez oluklu alüminyum levha ile kaplıdır. Kapı ve pencereleri kısmen sacdır. Isı ve nemden dolayı bakımsız durumdadır. Yapı içerisinde buhar kazanları ve ilgili makine aksamları mevcuttur. 888 m2 oturumludur. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-B grubu yapılarındandır. Yapı yaklaşık 25-32 yaşlarındadır.Yıpranma payı % 28'dir. Su Arıtma Tesisi Ünitesi: Yapı kısmen ön gerilmeli prefabrik-betonarme taşıyıcı elemanlarla kısmen betonarme inşa edilmiştir. Bu ünite etrafında yarı açık sundurmalar, depolama alanı, galvaniz sacla kaplı iki bölüm halinde silo ve beton rampalar mevcuttur, içi dışı sıvalı ve boyalıdır. Fabrika zemin kaplaması beton şaptır. Kapı ve pencereleri kısmen sacdır. Bu bölüm bakımsız durumdadır. Bu yapı içerisinde ofis olarak kullanılan bir bölüm mevcuttur. Bu yapı 1874 m2 oturumludur.Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-A grubu yapılarından olup yaklaşık 25-28 yaşlarındadır. Yıpranma payı % 25'dir. Atık Su Arıtma Tesisi: Yapı kısmen betonarme karkas yapı tarzında özel tecritli brüt betonla inşa edilmiştir. Ünite atık suyun havalandırma havuzları ve çökeltim havuzları ile su ve çamurları ayrı-ayrı pompalayan ünitelerden oluşmuştur. Bu yapı 578 m2 oturumludur. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı IV-A grubu yapılarından olup yaklaşık 25-28 yaşlarındadır. Yıpranma payı % 25'dir. Sundurmalar (a- Dokuma fabrikasının Güneyinde b- Dokuma fabrikasının Batısında, c- Eski Güney Giyim Fabrikasının Doğusundaki): Yapının çatısı demir profil makaslı çatı trapez oluklu alüminyum levha ile kaplıdır. Betonarme rampalı yarı açık depo olarak kullanılmaktadır. Fabrikaya gelen ve üretilen ürünlerin geçici olarak depolandığı ve sevk için gerekli olan yükleme alanlarıdır. Bu yapılardan a = 1238 ır>2 oturumludur, b = 175 m2 oturumludur, c = 216 m2 oturumludur. Toplam sundurma oturumu 1629 m2'dir. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı ll-B grubu yapılarından olup yaklaşık 25-28 yaşlarındadır. Yıpranma payı % 25'dir.

Tesis İçindeki ve Üniteler Arasındaki Yollar : Tesis içerisindeki yolların toplam 20000 m2 olup, 300 dozlu betonla kaplanmıştır. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı ll-A grubu yapılarından olup yaklaşık 25-28 yaşlarındadır. Yıpranma payı % 25'dir.

Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Sistemi: Tesis içindeki su ve yağmur suyu tahliyesi için 750 m beton büz boru döşenmiştir. Lüzumlu yerlere rögar ve demir ızgaralar yapılmıştır.

Süs Havuzu: Tesis içindeki havuzun yüzölçümü 4200 m2 olup, süs amacıyla kullanılmaktadır. Ana yol cephelidir. Mimari yapım özelliği vardır. Betonarme perde duvarlıdır. Havuzun derinliği 1,50 m'dir. Devir daim pompaları ve fıskiyeleri vs mevcuttur. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-A grubu yapılarından olup yaklaşık 25-28 yaşlarındadır. Yıpranma payı % 28'dir. Nöbetçi Kulübeleri: 376 sayılı parsel üzerinde içerisinde güvenlik görevlilerinin kullandığı, profilden imal edilmiş 7 adet nöbetçi kulübesi mevcuttur.Bahçe Duvarı ve Tel çitleri: 376 no' lu parselin D-400 karayoluna olan cephesi; prefabrik dört bantlı bahçe duvarı mevcuttur. Tesisinin tüm çevresinde 1000 adet beton çit direği ve dikenli tel örgü mevcuttur.Giriş çıkış Kanopsi, Kontrol Binası ve Ürün Satış Reyonu: Mevcut binalar betonarme - karkas tarzında inşa edilmiştir. Bu mahaldeki toplam kullanılan inşaat alanı 459 m2 civarındadır. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapının sınıfı lll-A grubu yapılarından olup yaklaşık 25-28 yaşlarındadır. Yıpranma payı % 25'dir.Kantar : Tesis içerisinde 50 ton' luk kantar ve kantar binası mevcuttur.Trafo Binası: 6 m yüksekliğinde 99 m2 oturumlu olup betonarme - karkas olarak inşa edilmistir.

Otopark ve Sundurması: idare binası ile lojmanların arasında bulunan çalışanların araçlarını park ettiği bir otopark mevcuttur. Otoparkın üstü demir profille açık sundurma şeklindedir. çatı örtüsü oluklu ondülindür.

Hurda Deposu: Tesisin güney batısında 1,5 m yüksekliğinde 320 m2 oturumlu olup betonarme karkas olarak inşa edilmiştir. Tesisten çıkan muhtelif hurdalar sınıflarına göre burada depolanmaktadır.

Bodrum katlar: Bu kısımlar hem keşif mahallinde ve hemde
projede tespit edilerek değerlendirilmiştir. Dokuma fabrikası bodrumu : Bu tesis altında üretim sonrası temizlik, tahliye kanalları ve klima kanalları için 1,70 m genişliğinde 1,70 m yüksekliğinde kutu menfez şeklinde betonarme perde inşaat tarzında yapılmış teknik alt yapı mevcuttur. Bu yapının alanı: 26978 m2 x 0,40 = 10.791 m2'dır. Yapı sınıfı ll-B olup yıpranma oranı % 25'dir.Elyaf iplik - boyahane uzun elyaf üretim binası bodrumu: Bu tesis altında üretim sonrası temizlik, tahliye kanalları ve klima kanalları için 1,70 genişliğinde, 1,70 yüksekliğinde kutu menfe*-şeklindS*betonarme perde inşaat tarzında yapılmış teknik alt yapı mevcuttur. Bu yapının alanı toplam bina alanının takriben % 25'i olarak değerlendirilmiştir. Buna göre alt yapının alanı: 26999 m2 x0,25 = 6750 m2'dir.Yapı sınıfı ll-B olup yıpranma
oranı % 25'dir.Ambar olarak kullanılan eski güney giyim fabrika binası bodrumu : Bu tesis altında üretim sonrası temizlik, tahliye kanalları ve klima kanalları için 1,70 genişliğinde, 1,70 yüksekliğinde kutu menfez şeklinde betonarme perde inşaat tarzında yapılmış teknik alt yapı mevcuttur.Bu yapının alanı toplam bina alanının takriben % 20' sidir. Buna göre alt yapının alanı : 8621 m2 x 0,20 = 1724 m2'dir. Yapı sınıf ll-B olup yıpranma oranı %30'dur.

ELEKTRİK AKSAMI:

NO        ELEKTRİK AKSAMI

1  çift devre ve tek devre 30 kV beton direkli enerji nakil hattı

2  Elektrik trafosu ( 2 adedi ABB, 7 adedi AEG-ETİ)

3  Trafolara ait A.C çıkış ve ana dağıtım panoları (4 adet Siemens, 1 adet ABB, 4 adet markasız kompanzasyon, termik şalter iletken vs.)

4  117 kVA 15 adet çıkışı olan jeneratör besleme panoları ve içindeki ekipmanları (sigorta, termik şalter iletken vs.)

5  Dokuma ünitesinde Siemens marka 4 gözlü tip panodan 3 adet, 3 gözlü panodan 3 adet, iki gözlü panodan 3 adet, uzun elfay bölümünde 32 adet tali dağıtım panosu ( makina besleme kabloları, sigorta termik şalter, iletkenler vs dahil.)

6  Dokuma ve uzun elfay bölümlerinde 125 W gücünde civa buharlı armatür 80 tanesi direklerde, 67 tanesi duvarlarda monteli ve 9 adet 500W projektör (direk, iletken armatür dahil)

7  Fabrikanın tüm bölümlerine bağlı Siemens Cerberus-Algorex/Algopilot CT11 marka yangın ihbar santralı (iletken , siviç )

8  Fabrikanın tüm bölümlerine bağlı Siemens elektronik tip, tam otomatik 20/200 aboneli telefon santrali

9  Merlin Gerin Galaxy PW markalı 40 kVA 'lık üç faz 15 dakikaya kadar akü beslemeli kesintisiz güç kaynağı (akü dahil)

10  Dokuma bölümü , uzun elfay bölümü ile birlikte yemekhane,wc, arıtma tesisi, idari binalar, laboratuar, personel dinlenme salonuna ait kuvvetli akım (aydınlatma,priz,klima, bilgisayar vs.) ve zayıf akım (telefon, ups, hoparlör) tesisatları ile bu tesisatlara ait anahtar fiş, priz ve armatür.
Yukarıdaki tablodaki Elektrik Aksamını teşkil eden muhtelif cins ve miktardaki müştemilatın ortalama amortisman ve yıpranma payı % 25 olarak tespit edilmiştir.

MAKİNA TESİSATLARI:

NO  MAKİNA TESİSATI İCMALİ

1  Dokuma ihzar ve Dokuma Makinalarının tamamı

2  Yardımcı işletmeler Makinaları tamamı

3  Boyahane Makinaları tamamı

4  Yün Yıkama ve Hazırlama Makinaları tamamı

5  Vater Bobin Makinaları tamamı

6  Yoluk Makinaları tamamı

7  Fiziksel Testler Laboratuvarı Test Cihazları Tamamı

Satışa konu olan taşınmaz 22/11/2010 tarihli kesinleşen Kıymet Takdir Raporunda belirtilen makina ve tesisatının tamamıyla birlikte satılacaktır, işbu makina ve tesisat listesi şartname ekinde olup, dosya içinde mevcuttur.

ZİRAİ MUHTESAT : 376 nolu parsel üzerinde zirai konuları ilgilendiren meyveli meyvesiz ağaçlar ile dış mekan ağaç, ağaççık çalı ve muhtelif süs bitkileri ile çim alanları bulunmaktadır. Dış mekan süs bitkileri ve çim alanları bakımsızlık ve susuzlıktan kurumuş olup ekonomik bir değeri yoktur.Parsel üzerinde ve yol kenarlarında 25-30 yaşlarında 89 adet palmiye, 36 adet finiks hurma ağacı vardır.4000 m2 alanda bakımsız 126 adet mandarin ağacı mevcuttur. Ayrıca 20 adet çam ağacı ve 4 adet okaliptüs ağacı mevcuttur.

-Mersin ili, Tarsus ilçesi, Konaklar Köyü, iki Yol Arası Mevkiinde kain ve tapunun 52 parselinde 25750 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazın ve zirai muhtesatın tamamıdır. Taşınmaz killi, tiniı, alüvyal, toprak yapısına sahip kapama limon bahçesi olarak tesis edilmiş fakat taban suyu ve bakımsızlıktan bir kısmı tamamen kurumuş, yok olmuş, bir kısmıda ürün vermeyecek hale gelmiş ekonomik bir değeri yoktur.Taşınmazın ancak arazi değeri vardır. Bu parselin doğu sınır boyunca dikilmiş 15-25 yaşları arasında 115 adet selvi ağacı mevcuttur.Taşınmazın toprak yapısı, toprak verimlilik durumu , mevkisi Limon ağaçları bakımsız ve kurumaya yüz tuttuklarından
odun değeri esas alınmıştır.

TAşžINMAZLARIN   KIYMETİ     :
Müdürlüğümüz dosyasından tanzim edilmiş 22/11/2010 tarihli kesinleşmiş bulunan kıymet takdir raporuna göre,

- Mersin ili, Tarsus ilçesi, Konaklar Köyünde kain ve tapunun 376 parselinde 223938 m2 yüzölçümlü

Taşınmazın Arsa Değeri  : 22.393.800,00.-TL

Taşınmazın Bina Değerleri         : 45.995.919,00.-TL

Elektrik Aksamı Değeri  :     1.436.250,00.-TL

Makina Tesisatı Değeri  : 11.109.059,00.-TL

Zirai Muhtesat Değeri  225.300,00.-TL olmak üzere tamamına 81.160.328,00-TL değer takdir edilmiştir.

-52 nolu parselinde 25750 m2 yüzölçümlü arazi ve muhtesatın tamamına 389.700,00 TL değer takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI:

1-Satış aşağıdaki tabloda yazılı gün ve saatlerde Tarsus Kaymakamhğı'nın 1.katında bulunan Tarsus 2.İcra Müdürlüğü içinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle, yine aşağıda tabloda yazılı gün ve saatlerde Tarsus Kaymakamhğı'nın 1.katında bulunan Tarsus 2.İcra Müdürlüğü içinde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Satışa Konu Taşınmazlar  Muhammen Bedelleri     1 .Açık Arttırma Günü 2. Açık Arttırma Günü     Açık artırma Saatleri

1  376 parselinde GÜNEY SANAYİ VE TİCARET İşžLETMELERİ A.şž.       81.160.328,00.-TL             24 HAZİRAN 2011           04TEMMUZ2011               11.00-11.10 adına kayıtlı 223.938,00 m2 yüzölçümlü iplik fabrikası ve iki adet  CUMA  PAZARTESİ depo ve atölye ve iki adet kazan dairesi ve itfaiye binası ve sağlık ocağı, yemekhane ve iki adet trafo ve üç bloklu üçer katlı kargir lojman ve su pompa binası ve arsası vasıflı taşınmaz ve arsa üzerindeki binaların, elektrik aksamı, makine ve tesisatları ve zirai muhtesatın tamamı

2  52 parselinde GÜNEY SANAYİ VE TİCARET İşžLETMELERİ A.şž.          
389.700,00.-TL  24 HAZİRAN 2011          04 TEMMUZ 2011   11.20-11.30 adına kayıtlı 25.750,00 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazın          CUMA  PAZARTESİ ve zirai muhtesatın tamamı

2  - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi, Tapu Alım Harcı ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, Tellaliye Resmi ve Tapu Satım Harcı satış bedelinden ödenir.

3  - ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4  - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5  - şžartname, iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1755 Talimat sayılı dosya numarasıyla
müdürlüğümüze başvurmaları iln olunur.
(İİKm.126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir *: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir. (Basın: 33061)

 Münevver Danış/Emlakkulisi.com