28 / 04 / 2024

Taş Yapı'dan yeni yılda 1 milyar dolar yatırım!

Taş Yapı'dan yeni yılda 1 milyar dolar yatırım!

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı hukuk sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek, mahkemeye konu olan süreçlerle ilgili daha sonra belgelerle açıklamalar yapacağını açıkladı. Turanlı yeni yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıklad





Türkiye'nin gündemine oturan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sıcaklığını korumaya devam ediyor. Bu süreçte iş dünyasının önemli isimleri de gözaltına alındı, iki buçuk gün emniyette kalan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan iş adamı Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı hukuk sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek, mahkemeye konu olan süreçlerle ilgili daha sonra belgelerle açıklamalar yapacağını açıkladı. Turanlı yeni yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. 


'Soruşturma doğru, üslup yanlış' 


Türkiye'de iş adamlarının, 80 milyon insanın her zaman hesap vermeye hazır olması gerektiğini anlatan Emrullah Turanlı, soruşturmaları desteklediğini, soruşturmanın yanında olduğunu ancak üslubun yanlış olduğunu söyledi. 


Turanlı, "Bu üslup 21'inci yüzyıl medeni ülkelerinin üslubu değil. Herkes hesap vermeli, ama yöntemi bu olmamalı" dedi. Emrullah Turanlı, iş adamının nüfus cüzdanı gibi, hesap verme cüzdanı da olması gerektiğini vurguladı. 1 miyar dolar yatırım kararı Yeni yılda 1 milyar dolar yatırım yapacaklarını söyleyen Emrullah Turanlı, bu tutarın 300 milyon dolarını Kıbrıs havaalanı için ayırdıklarını, Kıbrıs hükümetinin arsa tesliminden sonra havaalanı inşaatına başlayacaklarını kaydetti. Turanlı Seyrantepe'deki yeni konut projesinin finansmanının hazır olduğunu ve hafriyat çalışmalarına başladıklarını söyleyerek, "Fikirtepe'de 3 adada kentsel dönüşüm yapacağız, Şişli'de 20 yıl önce aldığımız bir arsamız var. Etiler'de Çınarlı 3 dönüm imarlı arsamız var. Buraya otel, hastane ve huzur evi yapmak istiyoruz. 10 yıldır ruhsat alamıyoruz. Haydarpaşa'da yapacağımız otel yatırımı için de izinlerimizi aldık. Göztepe'deki Four Winds projemizi yakın zamanda satışa çıkaracağız. Projede hiçbir eksiğimiz yok. İnşaatın yüzde 100'ü tamamlandı" diye konuştu. 



Posta Gazetesi 


Geri Dön