05 / 05 / 2024

Tasarımcılar gece kulübünün iyisini anlattı!

Tasarımcılar gece kulübünün iyisini anlattı!

Elinizdeki içki, fondaki müzik, yanınızdaki kişi her şey tastamam. Ama bu gecede hâlâ bir 'eksik' var. İşin uzmanları, mimar ve endüstriyel tasarımcılar kusursuz geceye dair ipuçlarını sıraladı 



24 SAAT PARTİ İNSANLARI VOL.3:

Üç yıldır İstanbulda kaç partide fotoğraf çektiniz
Yaklaşık 1000. Bir gecede 3-4 parti çektiğim olmuştur.
En iyi parti pozu veren ünlümüz kim
İyi poz, iyi modla alakalı. Herkes her zaman iyi modda olamadığı için isim vermem zor. Fakat her zaman, aynı pozu veren insanlar var!

İstanbulda çektiğiniz en iyi parti
İlk başladığımda çektiğim gizli kulüp partilerinden biri. İsminini söylememe nedenini bile söyleyemem!

Favori parti insanı
Oben Budak. Saçmalamadan, yüzünde gülümsemesi eksik olmadan, partilemesini biliyor.
Partide cool fotoğraf vermek için birkaç ipucu söyleyin.
Asla kameraya bakmayın. Direkt fotoğrafçıya bakan. İyi parti fotoğrafı, hislerle ilgilidir. Ne hissediyorsanız onu yansıtın. İstanbul partilerinin en iyi yanı hangi partinin iyi geçeceğini asla kestirememen. En iyi parti, beklenmedik bir mekânda tuhaf bir kalabalıkla olabiliyor.

SOKAKTAN...

Fon bulunur: Bir süredir şehrin her noktasından proje fışkırıyor. Herkes markaların peşinden koşturuyor: Projeme fon, projeme fon diye. Girişimci gençlerin haykırışları farklı bir hizmet doğurmuş: www.projemefon.com. Projenizi bir güzel paketleyip, vitrine koyuyorsunuz ve yatırımcınızı beklemeye başlıyorsunuz. Site sayesinde teoriden pratiğe dönüşmüş projeler arasında şahane grup Soakedin ilk albümü de var.

Kahve yaşanır: Kahve sizin için öyle ayaküstü, alelade bir içecek değilse, Kahve içilmez, yaşanır diyorsanız işte aradığınız lezzet: Karaköy Karabatakta açılan Julius Meinl. Boyaları dökülmüş duvarı, gıcırdayan eski sandalyesi, çini yer karosu, taze kahve kokusu... Bir yudum almadan hissetmesi zor.

GECE HATTI...

Takas eğlence: Smirnoffun kardeş şehir olarak bellediği Buenos Aires ile bir geceliğine eğlence kültürümüzü değiş tokuş ediyor. Yarın gece, Buenos Aires Türk usulü eğlenecek, biz The Hallde Buenos Aires usulü. Parti Discoben ile başlayacak, Roisin Murphyle devam edecek.

Mistik doğum günü: Yarın takvimlerin 11.11.11i göstecek olması cin fikirli particanları harekete geçirmiş. Cumartesi yer 11, gök 11 şeklinde, farklı mekânlarda verilecek muhtelif partilerle geçecek. Aralarından en manidar olanı 11:11 kulübünde verilecek. Kulübün üçüncü doğum günü, adının hakkını verecek bir günde kutlanıyor.

Kim: Mehmet Yücebaşoğlu (İç mimar)
Favorisi: Lucca, Bebek
Neden: Retro diye adlandırdığımız modern klasik mobilyalarla çağdaş aksesuvar ve objelerin uyumu çok başarılı. Sıkıcı değil. Zamansız.
Detay: İnsanın kendini iyi hissetmesini sağlayan ahşap objeler
 
Kim: Alper Böler (Endüstriyel tasarımcı)
Favorisi: 11:11, Tepebaşı
Neden: Dramatik ışıklandırma ve çarpıcı geometri
Detay: Mekânın ışıklandırması: Yönsüz, dengeli ve çizgisel.
 
Kim: Oytun Berktan (İç mimar)
Favorisi: Babylon, Asmalımescit
Neden: Aynı zamanda canlı performans mekânı olan bir kulüp için tasarımı tam da olması gerektiği gibi. Ne az, ne çok. Ne eksik ne fazla.
Detay: Akıllı sac kullanımı. Binanın karakterini ortaya çıkarması açısından önemli.
Radikal/ALİ TUFAN KOÇ


Geri Dön