26 / 08 / 2024

Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de! Yeni hizmet binası alınmayacak, mevcut lojmanlar ekonomiye kazandırılacak!

Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de! Yeni hizmet binası alınmayacak, mevcut lojmanlar ekonomiye kazandırılacak!

Tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugünkü 32549 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu tedbirler kapsamında yeni hizmet binası alınmayacak, mevcut lojmanlar ekonomiye kazandırılacak...



Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan Tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugünkü 32549 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması her kamu kurum ve kuruluşu ile görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyet olduğu kaydedildi.

Söz konusu bu anlayışla kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin tedbirlerin alınması gerekli görüldüğü belirtildi.

Buna göre söz konusu tedbirlerin uygulanması hassasiyetle takip edilecek, denetlenecek, raporlanacak ve aykırı hareket edenler hakkında gerekli yaptırımlar da uygulanacak.

Doğal afetler, orman yangınları ve salgın hastalıklarda acil olarak yapılması gereken mücadele ve müdahaleler, iç ve dış güvenlik ile istihbarat hizmetlerinin gerektirmiş olduğu zorunlu olan harcamalar söz konusu genelgenin kapsamı dışında tutulacak.

Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete de! Yeni hizmet binası alınmayacak, mevcut lojmanlar ekonomiye kazandırılacak!

Kamu hizmetleri ve yatırım projeleri, bütçe sınırları içerisinde kalınarak ayrılmış olan kaynakların üzerinde harcama yapılmasına yol açılmadan azami tasarruf anlayışı içinde yürütülecek. Yılı ve takip eden yılların bütçelerinde ilave yük oluşturacak biçimde faaliyet genişlemesine ve iş artışına gidilmeyecek.

Kamu kurum ve kuruluşları kendi kuruluş mevzuatında belirtilmiş olan faaliyet alanlarıyla doğrudan ilgili olmayan herhangi bir harcama ya da taahhütte bulunmayacak, ihale şartname ve sözleşmelerine idare tarafından kullanılmak üzere araç, makine, ekipman temini gibi alım veya yapım konusuyla ilgisi olmayan unsurları dahil etmeyecek.

Kamu kurum ve kuruluşları, gerçekleştirecekleri alımlarda ölçek ekonomisinden yararlanarak ihtiyaçların daha düşük maliyetlerle temini için ortak alım yoluyla tedariki yaygınlaştıracak.

YENİ HİZMET BİNASI ALINMAYACAK


Kamu kurum ve kuruluşları tarafından 3 sene süre ile hem yurt içinde hem de yurt dışında hiçbir biçimde yeni hizmet binası alınmayacak, kiralanmayacak, yapılmayacak veya bu amaçla arsa ya da arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak.

Yeni lojman, her ne isimle olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ya da arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaatlara da başlanmayacak.

Savunma ve güvenlik hizmetleri için kullanılanlar hariç mevcut lojman ve sosyal tesisler ekonomiye kazandırılacak.

Lojman kiraları ve sosyal tesis ücretleri rayiç bedeller dikkate alınıp yeniden belirlenecek.

Benzin ve motorinde yeni zam var mı? Sürücüler şimdi bu rakamlara bakın! Akaryakıtta Mayıs şoku!

Mevduat faizleri düşüyor! En iyi oranı veren banka bile yüzde 55 faiz veriyor!

Ekonomist Atilla Yeşilada 'Konuta yatırım yapan binlerce kerizin acısı artmasın' dedi! Ev sahiplerinden tepki geldi!


Geri Dön