Sektörel

Taşeron Bankası ile hedef 1 milyon istihdam!

Türk girişimci Emrah İnanç, kurduğu Taşeron Bankası sitesi ile birlikte yıllık ortalama 10 bin inşaat çalışanına, Türkiye'de ve 22 ülkede istihdam imkanı sunuyor.

Türk girişimci Emrah İnanç, inşaat sektöründe faaliyet gösteren 22 bin 300 taşeron firmayı bünyesinde toplayan Taşeron Bankası sitesiyle yıllık ortalama 10 bin inşaat çalışanına, Türkiye ve 22 ülkede istihdam sağlıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Emrah İnanç, kurduğu Taşeron Bankası sitesinin "Genel Müdürlük" görevini de üstlenirken, oluşturduğu uygulamaya ilişkin açıklamalar yaptı. 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra girişimci olarak iş hayatına atıldığını anlatan İnanç, Türk taşeron firmalarıyla müteahhitleri bir araya getiren bir platform olmadığını fark ettiğini, bunun üzerine "www.taseronbankasi.com" adlı internet sitesini kurduğunu dile getirdi.

Türk müteahhitlik sektörünün dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını anımsatan İnanç, bu sektörün, Türk taşeron firmaları sayesinde bu noktaya geldiğini de söyledi.

Taşeron Bankası ile dijitalleşmeden en az nasibini alan inşaat sektörüne online çözümler üretmeye başladıklarını belirten İnanç, inşaatın en önemli dinamiklerinden olan iş gücünün yani taşeronların, seçimi konusunda yerli ve yabancı 3 bin 700 müteahhit firmaya hizmet sunduklarını bildirdi.

Türkiye'nin en başarılı 100 girişim şirketi arasında bulunduklarına dikkati çeken İnanç, Türk inşaatçılarını, dünyaya taşımaya devam edeceklerini ifade etti. İnanç, 60 bin lira sermayeyle kurulan şirketinin değerinin, 20 milyon dolara yaklaştığını belirtti.