Ekonomi

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? 90 bin taşeron işçisi ne zaman kadroya geçecek?

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçeceklerini merakla bekliyor. Taşeron işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Afyonkarahisar'da yaptığı açıklamadan sonra kadroya ne zaman geçeceklerini araştırmaya başladı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya dair on binlerce kişinin yakından takip ettiği bu konuya ilişkin, “Bu konuyu da değerlendiriyoruz” şeklinde konuşmuştu

Taşeron kadro meselesini pek çok vatandaş yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya dair on binlerce kişinin yakından takip ettiği bu konuya ilişkin, “Bu konuyu da değerlendiriyoruz” şeklinde konuşmuştu. Bu haber sonrası taşeron işçileri ne zaman kadroya geçeklerine dair detaylı bilgiler edinmek istiyor.

İşte merak edilen haberin detayları…

90 BİN TAŞERON İŞÇİ NE ZAMAN KADROYA GİRECEK?

90 bin taşeron işçi ile ilgili çalışmalara devam ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kamuda muhtelif kadrolarda çalışan sözleşmeli personele dair çalışma yürüttüklerini aktardı.

Bakan Bilgin açıklamasında şunları söyledi; "Çalışmayı bitirmek üzereyiz. Bu ay içinde kamuoyu ile paylaşacağımızı açıkladık." ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin canlı olarak yayınlanan bir televizyon programında yaptığı açıklamada "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe düşüreceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro belirleyeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda tamamlayacağız."

TAŞERONDA KİMLER KADROYA GEÇECEK?

Kadroya geçecek olan kişilerin pozisyonların ilerleyen haftalarda açıklanması öngörülüyor.

TAŞERON İŞÇİ NE DEMEKTİR?

Taşeron ya da tali işveren, alt ısmarlanan, alt işveren, alt işletici gibi isimler ile de anılan, birçok durumda bir işin veya işin bir bölümünü gerçekleştirmek ya da işverenin sözleşmesindeki tüm yükümlülüklerini yerine getirmek için anlaşma imzalayarak üstlenen diğer yüklenicine verilen isimdir.

KAMUDA TAŞERON İŞÇİ NE DEMEK?

Taşeron işçi ise sadece belirli projelerde çalışan ve çalıştığı alanda uzmanlık kazanmış, işin asıl sahibi olan şirketçe, bağlı bulunduğu şirketten tutulan işçileri tanımlamak için kullanılan bir kavramdır. Taşeron bir işçi, işin asıl sahibi olan firmanın işçilerinden farklı bir statüde yer alır.

TAŞERON İŞÇİLER KAÇ SAAT ÇALIŞIR?

İş Kanunun 41. Maddesi gereğince fazla çalışma, kanunda yazılı koşullar çerçevesinde haftalık 45 saati aşan çalışmalardır. Her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başı olan miktarının yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödeniyor.

Akbank maaş promosyonu ne kadar?

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?