12 / 10 / 2024

Taşınmaz satışlarında tapu işlemlerinden ne kadar ücret alınacak?

Taşınmaz satışlarında tapu işlemlerinden ne kadar ücret alınacak?

Savunma Sanayii Fonu gelirinin artmasına yönelik yapılan yeni düzenleme taslağı TBMM'ye sunulduğu kaydedildi. Buna göre, sunulan teklifin içerisinde taşınmaz satışlarında tapu işlemleri için alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL ücret alınacağı da yer aldığı belirtildi. 




Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 'nin TBMM'ye sunuldu. Ardından yeni düzenlemede taşınmaz satışlarında tapu işlemleri için alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı ücret alınması gündeme gelmiş durumda.

TAŞINMAZ SATIŞ İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK? 

Yapılan yeni düzenlemeye göre, tapu ve kadastro işlemlerinde alınacak 750 TL ücret, işlem öncesinde vergi dairesine ödeme zorundalığı vardır. Bu ödeme yapılmadığı takdirde herhangi bir işlem gerçekleştirilmeyecek. Belirtilen koşulların ihlal edilmesi durumunda, işlemi gerçekleştiren memurlar ve ödemekle yükümlü olan kişiler müteselsil olarak sorumlu tutulacaktır. 

Taşınmaz satışlarında tapu işlemlerinden ne kadar ücret alınacak?

TAŞINMAZ SATIŞ İŞLEMLERİ İÇİN NE KADAR ÜCRET ALINACAK? 

Öte yandan, taşınmaz satışlarında, alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL alınırken diğer işlemlerde ise işlem gerçekleştiren kişi adına 375 TL ücrete tabi tutulacak. turkiyegazetesi.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Ayrıca, Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) kaynaklarına destek olmak maksadıyla, noterde ilk kez tescil edilecek araçların işlemleri için 3 bin TL, daha önce tescil edilmiş araçların satış ve devir işlemleri için ise 1500 TL katılma payı alınacağı tahmin ediliyor.

TEDB Başkanı Hakan Akçam: Tapu harçları acilen düşürülmeli!

Miras paylaşımında sistem sil baştan değişti! Yapılan köklü değişiklikler neler? 

Milli Emlak'tan imarlı tapu imkanı! 352 bin TL’den başlayan fiyatlar ile imarlı arsa satışı...

Tapu mirasında hangi şartlar kalktı?

 


Geri Dön