27 / 04 / 2024

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı. Özelleştirmeye ilişkin ihale ilanı bugünkü 31277 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Taşucu Limanı 40 yıllığına işletme hakkının verilmesi şekliyle, liman geri sahasında yer alan gayrimenkul de "satış" yöntemiyle bir bütün olarak özelleştirilecek.

Bugünkü 31277 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, geçici teminat bedeli 20 milyon TL, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli de 20 bin TL şeklinde belirlendi. Gerçekleştirilecek olan ihale için istekliler 8 Eylül 2021 tarihi saat 17.00'ye kadar teklif verilebilecek.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan özelleştirme ihalesi birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler gerçekleştirmek suretiyle "pazarlık usulü"yle yapılacak.

Yapılacak olan özelleştirme ihalesine gerçek ve tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılım sağlayabilecek.

İhaleye katılım sağlayabilmek için İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanı'nın satın alınması ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı internet sitesinden temin edilecek Gizlilik Taahhütnamesi'nin imzalanması gerekli.

Detaylar için tıklayın

ÖİB, 6 şehirdeki bazı taşınmazların ihalelerini gerçekleştirdi!


Geri Dön