Sektörel

Taşyapı'nın Kadıköy'deki inşaatı için iskan tartışması sürüyor!

İSTANBUL Kadıköy’de Meteoroloji arsası olarak bilinen arazide Taşyapı tarafından inşa edilen 45 katlı 4 gökdelene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskân, mahkeme tarafından iptal edildi.


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu projede 9 bin metrekare kaçan inşaat bulunduğunu, şirketin prosedüre aykırı iskân başvurusu yaptığını belirterek, mahkeme kararı ile iskânın iptal edildiğini açıkladı. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ise bir metrekare bile kaç olmadığını öne sürerek yargı sürecinin devam ettiğini, itiraz haklarını kullanacaklarını söyledi.


‘PROSEDÜRE UYGUN DEĞİL’

Kadıköy Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilen kaçak inşaatla ilgili işlem yapılmış ve bu kusurların giderilmesi istenmişti. Belediye tarafından yapılan açıklamada Taşyapı’nın herhangi bir işlem yapmadığı, belediye yerine iskân için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurduğu belirtildi. Bakanlıktan alınan iskân ruhsatına itiraz eden Kadıköy Belediyesi konuyu yargıya taşıdı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. Dava Dairesi’nde görülen davada mahkeme belediyenin haklılığına hükmederek yürütmeyi durdurma kararı verdi. İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi’nde görülen davada Taşyapı’nın iskânın iptal edilmesine karar verildi. Mahkemenin 9 bin metrekare inşaatın kaçak olduğuna karar vererek iskânı iptal ettiğini belirten Aykurt Nuhoğlu, “Ortada Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan bir yanlışlık yok. Kaçak inşaat var. Mahkemenin bu kararıyla bizim tazminat davası kararına itirazımız da kabul edilecektir. Bu süre içinde haciz işleminden dolayı kamu hizmetlerinde herhangi bir aksama olursa bununla ilgili de yasal işlem başlatacağız. Bu ülkede hiç kimsenin bize gözdağı vererek yurttaşlarımızın hakkını gasp etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.


‘İTİRAZ EDECEĞİZ’

Emrullah Turanlı kararın kendilerine tebliğ edilmesinden sonra itiraz haklarını kullanacaklarını söyledi. Yargı sürecinin devam ettiğini belirten Turanlı, “Proje Hazineye ait arsa üzerinde yapıldı. Ben işimi bitirdim ve belediyeye iskân başvurusu yapıldı. Belediye iskân vermeyince kanuni haklar kullanılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurduk. Bakanlık yetkilileri gerekli incelemeleri yaptı ve iskânı aldık. Ancak mahkemeye sunulan raporlarda belediyeye hiç iskân başvurusu yapılmamış, direk bakanlığa gidilmiş gibi bir durum var. Bu doğru değil. Mahkemeye verilen savunma dosyasında bizim arkadaşlarımız belediyeye başvuru evraklarını eklemediği için böyle bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir. Bunu düzelteceğiz” dedi. Projelerinde kaçak inşaat bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Turanlı, “İsteyen buyursun gelsin baksın. Değil 9 bin metrekare 1 metrekare dahi kaçak inşaatım yok. Tespit etsinler ben yıkarım” dedi.


 Hürriyet