Kent Haberleri

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar... Emart Gayrimenkul kurucusu Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Yaz için tatil planı yapanlar daha ekonomik olması amacıyla, otel yerine kısa süreli yazlık kiralama yolunu tercih etmeye başladı. Emart Gayrimenkul kurucusu Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan, yazlığı olup kiraya verenlerin tüm sezon yerine kısa dönemli kiralamalarda daha çok kazanç sağlamasının bu alanda talep patlaması yarattığının altını çizdi ve değişen tatil anlayışının ayrıntılarını paylaştı. 

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Yazlık kiralamak daha mı ekonomik? 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandığının altını çizen Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan, "Tatil alışkanlıkları pandemiyle birlikte ciddi değişime uğramıştı. Sosyal mesafe ve hijyen hassasiyetleriyle sezonluk yazlık kiralama talebinde büyük artış yaşanmıştı. Şimdilerde ise ekonomik sebeplerle otel konaklamaları yerine kısa süreli yazlık kiralamaya büyük ilgi var" açıklamasında bulundu. 

Turan, 4 kişilik bir ailenin 1 haftada otele vereceği rakama 1-2 haftalık hatta yerine göre 1 aylık yazlık kiralaması yapılabildiğine dikkat çekti. 

Kovid-19 pandemisiyle beraber büyük taleple karşılaşılan sezonluk yazlık kiralamalarında sürelerin artık kısaldığının altını çizen Arzu Turan, "Eskiden tüm yaz sezonu için kiralama yapanlar ekonomik sebeplerle kiralama süresini 1 ya da 2 hafta gibi kısa süreli kiralamalara yöneltiyor. Eskiden sadece çocuklu ailelerin tercih ettiği yazlık kiralama son dönemde gençler arasında da rağbet görmeye başladı" diyerek, birden fazla arkadaşın kiraladığı yazlıkların otel konaklamalarına göre daha ekonomik olmasının tercihleri şekillendirdiğini dile getirdi. 

Arzu Turan, yalnızca kiracıların değil, yazlıklarını kiraya verenlerin de kiralamayı daha çok tercih ettiğini vurgulayadı ve "Yazlık fiyatlarını enflasyon rakamlarıyla kıyaslandığımızda oransal olarak artış olduğunu söyleyemeyiz. Ancak aylık kiralamada rakamlar yükseldikçe kiracı bulmak zorlaşabiliyor. Dolayısıyla yazlığını kiraya verenler kısa dönemli kiralamalara yöneliyor" açıklamasında bulundu. 

Yazlığını haftalık ya da iki haftalık şekilde kiralayan konut sahiplerinin hem daha fazla potansiyel müşteriye ulaştığına hem de kısa süreli kiralamaların fiyatları oransal olarak daha yüksek olduğu için ayın sonunda toplam kazanacağı rakamın daha fazla olacağına dikkat çeken Turan, dolandırıcılığın da altını çizdi.

Söz konusu açıklamasında "Yazlık kiralama modeline ilginin yükselmesiyle birlikte bu sektördeki kötü niyetli kişilerin sayısında da maalesef artış var. Sosyal medya üzerinden ve çeşitli internet siteleri vasıtasıyla ev sahibi gibi hedef kitlesine ulaşan dolandırıcılar kapora aldıktan sonra ortadan kaybolabiliyor" ifadelerine yer veren Arzu Turan, bu nedenle yazlık kiralayacak kişilerin mutlaka bu kiralamaları kurumsal gayrimenkul firmaları üzerinden veya yazlığı bizzat kendisi gördükten sonra yapması gerektiğini dile getirdi. 

Turan, kış döneminde tadilat, bakım gibi çeşitli nedenlerle yazlıkların anahtarlarını ele geçiren bazı kötü niyetli kişilerin de potansiyel kiracılarla  konut ahibi gibi görüştüğüne ve hayali kiralamalar yaptığına ilişkin çok sayıda şikayet olduğunu belirtti ve "Yazlık kiralamak isteyenlerin bu konulara çok dikkat etmesi gerekiyor" diyerek açıklamasını tamamladı.  

Bodrum'da bayram tatili 750 TL'den başlıyor, 10 bin Euro'ya kadar yükseliyor! Tatile çıkacaklar aman buna dikkat! 

Avrupa Birliği'nde yeni otomobil satışları yüzde 18,5 arttı!

Son dakika! Bakan Işıkhan resmen açıkladı: En düşük memur maaşı 22 bin TL oluyor!

A101'de toz şeker 79 TL'ye, Persil deterjan 109 TL'ye, beyaz peynir 63 TL'ye düştü!