Ekonomi

Tatil yapacağız derken dolandırılmayın! Uzmanlar işin aslını tek tek açıkladı!

Yaz tatili sezonunu açanlara uzmanlardan önemli açıklamalar var. Aman tatil yapacağız derken dolandırılmayın! İşte detaylar!Tatil için hayal kurarken pek çok kişi kandırılıyor

Havaların ısınmasıyla tatil planları da yapılmaya başlandı. Tatil için hayal kurarken pek çok kişi kandırılıyor. Özellikle ucuz tatil vaatleri ile kandırılanlar, sahte internet siteleri ile dolandırılıyor. İşte işin uzmanları, bu konuda önemli uyarılarda bulunuyor…

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILAN SATIŞLARDA MAĞDURİYETLER ARTIYOR!

Dolandırıcılık yolları hakkında uyarılarda bulunan Avukat Mustafa Karakum, sosyal medya vasıtasıyla yapılan satışlarda artan mağduriyetlere vurgu yaptı. Avukat Karakum, güvenli olmayan, güvenliliğinden şüphe edilen siteler yerine resmi sitelerden alışveriş yapılması gerektiğini söyledi. Kredi kartı kullanmanın da son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, kredi kartı ile yapılan işlemlerin iade ve müdahale işlemlerinin daha basit olduğunu açıkladı.

Bunlara ek olarak da her numaraya güvenilmemesi gerektiğini ve ticari ve resmi şirketlerin WhatsApp ile arama yapmadığını dile getirdi. Dolandırıcılık girişimlerini savuşturmak için resmi sitelerden doğrulama yapılıp, iletişim kurulması gerektiğini söylüyor. Banka işlemlerinde açıklamanın zannedildiği kadar önemli olmadığını ve paranın size geçtiği zaman ise geri almanın olanaksız olduğunu açıkladı.

Avukat Mustafa Karakum, dolandırıcılık olaylarının çok kez yaşandığını ve vatandaşların şüpheci olmalarını söyledi. Sigorta adı altında yapılan dolandırıcılık konusunda ise ayrıca dikkatli olunması gerektiğini ve banka işlemlerindeki açıklamanın da geri almayı etkilemediğinin altını çizdi.

Bu yapılan uyarılar, vatandaşların bilinçli bir şekilde alışveriş yapmalarını ve dolandırıcı kişilere karşı dikkatli olmalarını sağlamayı hedefliyor.

REKLAMLARA HEMEN KANMAYIN!

Tüketici Konfederasyonu, Başkan Vekili ve Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı Avukat İbrahim Güllü, vatandaşları rezervasyon esnasında dikkatli olmalarında uyarıyor. Sosyal medya paylaşımları ve sahte olan tatil sitelerinde vatandaşlara uyarıda bulunarak, tatilcilerin "tatile çıkıyoruz" diye paylaşımlardan kaçınmalarının altını çizdi. Aksi halde hırsızların sosyal medyayı takip ederek tatilde olunduğunu öğrenerek evlerin de soyulabileceğini de ifade etti.

Güllü, tatil ve bayram zamanlarında ise dolandırıcılık şikayetlerinin giderek arttığını ifade ederek ve tatil yapacak olan vatandaşların güvenilir web sitelerinden rezervasyon yapmaları konusunda ikazda bulunuyor.