04 / 05 / 2024

Tatlıcılar Ailesi'ne polis tarihi eser baskını yaptı

Tatlıcılar Ailesi'ne polis tarihi eser baskını yaptı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden gayrimenkul kralı Mehmet Salih Tatlıcı'ya ait İstanbul Kağıthane'deki fabrikada 261 parça tarihi eser saklandı

 

yerinden alarak Pilma Pil şirketine ait İstanbul Kağıthane'deki fabrikada saklandığı ihba



Londra'da geçen yıl kanser tedavisi görürken yaşamını yitiren gayrimenkul kralı Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğlu Mehmet Tatlıcı, üvey annesi Nurten Tatlıcı ile üvey kardeşi Uğur Tatlıcı'nın, babasına ait 261 parça tarihi eseri yerinden alarak Pilma Pil şirketine ait İstanbul Kağıthane'deki fabrikada saklandığı ihbarında bulundu.

Bilirkişinin 261 eserden 72'sinin müzeye kayıt edilmesi gerekli eserler niteliğinde olduğunu bildirmesi üzerine polis 7 Kasım 2009'da fabrikaya baskın düzenleyerek listedeki eserlerden 51'ini ele geçirdi. Aramada ayrıca müze müdürlüğü görevlilerinin uyarısıyla listede yer almayan 7 mobilya aksamına da el konuldu. Şüpheli Uğur Tatlıcı, eksik olan 20 eseri de iki gün sonra teslim etti. Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Forbes dergisinin zenginler listesine 2006 yılında 980 milyon liralık servetiyle 27'nci sıradan giren Salih Tatlıcı'nın vasiyetnamesi açılınca, mirasını ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı'ya bıraktığı ortaya çıkmıştı. Tatlıcı, ilk eşi Bedriye'den olan 3 oğlundan Ali ve Ahmet Tatlıcı'yı servetinden mahrum bırakırken, diğer oğlu Mehmet'in ise mahfuz hisseden yararlanmasına izin vermişti. Diyarbakır'da tatlıcılık yapan ve kardeşlerin en büyüğü olan Salih Tatlıcı, İstanbul'dan Anadolu'ya, Dubai'den ABD'ye birçok yerde gayrimenkul yatırımlarıyla tanınıyordu.

Orhan Yurtsever/Sabah


Geri Dön