04 / 05 / 2024

Taurus Ankara AVM, 2013'ün ilk çeyreğinde açılacak!

Taurus Ankara AVM, 2013'ün ilk çeyreğinde açılacak!

 Ziraat Bankası'nın kredi verdiği ilk AVM olan Taurus Ankara, 200 milyon euroluk yatırımla hayata geçiyor. Ensari ailesinin de ilk yatırımı olan AVM, ABD'li Taurus'un ise Türkiye'deki en büyük yatırımı



ABD'li Taurus Investment Holdings ve Ensari ailesinin proje yatırımını gerçekleştirdiği Taurus  Ankara  AVM, 200 milyon euroluk yatırımla hayata geçiyor. Proje pek çok ilgi de içinde barındırıyor. Ziraat Bankası'nın kredi verdiği ilk AVM projesi olan Taurus, Ankaralı Ensari ailesinin de ilk AVM yatırımı. ABD'li yatırım şirketi Taurus Investments'ın ise Türkiye'deki en büyük yatırımı olan projenin 2013 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanıyor.

"BANKAYI ZOR İKNA ETTİK"
Bin 500 kişiye istihdam sağlaması öngörülen proje için özellikle Ziraat Bankası gibi büyük bir bankayı ikna etmenin çok zor olduğunu belirten Taurus Eurasia yönetim ortağı Ertan Dal, "Ziraat'in bir AVM'ye verdiği ilk kredi. Ciddi bir proje sürecinden sonra banka projenin fizibıl olduğuna karar verdi" dedi. 5 yıldır Türkiye'de olan Taurus Investments Holding'in İstanbul dışında İzmir, Antalya ve Adana'da da AVM yatırımı planladığını belirten Dal, "Yaklaşık 400 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyoruz" dedi. Türk yatırımcının arazi satmayı ticari bir zayıflık olarak algıladığını dile getiren Dal, "Hem arsayı değerlendirmek hem de prestij için AVM yapmayı tercih ediyorlar" dedi. Dal, önümüzdeki 10 yılın özsermayeyle yapılan projelere sahne olacağını kaydetti.
Sabah/Pınar Çelik


Geri Dön