27 / 04 / 2024

Taurus AVM başarısını yabancı ortakları ile paylaştı!

Taurus AVM başarısını yabancı ortakları ile paylaştı!

Taurus AVM başarısını yabancı ortakları ile paylaştı. TAURUS Balgat AVM Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Dal Taurus AVM’yi başarılı bir sürecin sonuna getirdiklerini belirtti...



TAURUS Balgat AVM Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Dal, 50 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olmasına karşın, mimarisi ve üstün teknoloji kullanımı ile konuklarını “yormayacak” şekilde tasarlanan Taurus AVM’yi başarılı bir sürecin sonuna getirdiklerini belirterek, “Bu eseri ziyaretçilere açılmadan önce tüm yabancı ortaklarımız görsün istedik” dedi.


Dal, açıklamasında, Ensari ailesi ve Taurus Investment Holdings’in proje yatırımını gerçekleştirdiği, yaklaşık 200 milyon avro yatırımla Ankara’nın AVM anlayışına renk katacak büyük bir projeyi halka açmaya hazırlandıklarını söyledi.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramında birbirinden eğlenceli etkinliklerle halka kucak açacak AVM sayesinde Ankaralılar’a sadece bir AVM kazandırmakla kalmayıp bir yaşam merkezi inşa ettiklerini ifade eden Dal, “Başarılı bir yatırım sürecinin sonundayız. Bu eseri tüm yabancı ortaklarımız da görsün istedik” dedi.


Dal, ağırlıklı olarak Alman ve Amerikalı ortakların yer aldığı yaklaşık 25 kişinin Taurus AVM’de incelemelerde bulunduğunu, ardından da üst düzey yatırımcıların basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladığını kaydetti.


-Yeni yatırım sinyali-


Gelen yatırımcıların dünyanın önemli yatırımcıları arasında yer aldığını ifade eden Dal, yatırımcıların Ankara’yı ve Türkiye’yi yakından tanıması anlamında önemli olduğunu bildirdi.


ABD’li TAURUS Investment Ooldings’in farklı alanda, farklı vizyon getiren Türk girişimcilerle bundan sonra da yatırıma devam etme düşüncesinde olduğuna dikkati çeken Dal, şunları kaydetti:


“Yurtdışında yabancıların Türklere bakış açısı değişkenlik gösteriyor. 2005’li yıllardan itibaren yabancı yatırımcılar konusunda sıcak gelişmeler olurken finansal krizde sekteye uğradı. Yatırımlar ve özellikle gayrimenkul konusunda düşüş gerçekleşti. Hatta bazı gruplar Türkiye’den geri çekildi. Gelişen konjonktürle beraber Türkiye’de siyaset ve bürokrasi konusunda yeni hava oluştu. Biz de başarıya ulaşmışken yeni bir süreci başlatmalıyız.”


-“TAURUS iyi bir örnek”-


Dal, yabancı firmalarla ortaklık konusunda Taurus  Ankara  AVM’nin iyi ve başarılı bir örnek olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:


“Taurus Investment Holdings, 1976 yılından günümüze kadar gayrimenkul projeleri yatırımı ve geliştirmesi üzerine faaliyet gösteren uluslararası bir yatırım fonudur. Genel merkezi ABD’de bulunan şirketin ABD’nin New York, Dallas, Orlando, Jacksonville gibi şehirlerinde, ayrıca Türkiye’nin yanı sıra Kanada, Arjantin, Almanya, Yunanistan ve Hindistan gibi çok sayıda ülkede faaliyetleri devam etmektedir. Şirket kuruluşundan günümüze kadar yüz ayrı yatırım kapsamında milyonlarca metrekare projenin satın alınması, geliştirilmesi ve satışını başarıyla gerçekleştirmiştir. Aynı başarıyı Türkiye’de de gösterebileceğimizi Taurus AVM ile ispatlamış olduk.”


-Ergonomik AVM-


AVM’lerin genellikle yorucu ve gürültü bir yapısı olduğunu, bu yüzden çoğu AVM’nin eleştiri aldığını ifade eden Dal, Taurus Ankara AVM’nin 50 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olmasına karşın, mimarisi ve üstün teknoloji kullanımı ile konuklarını “yormayacak” şekilde tasarlandığını kaydetti.


Taurus’taki her ayrıntının müşteri konforu esas alınarak planlandığını bildiren Dal,  "TAURUS Ankara AVM, eğlenceli, bir o kadar ergonomik, gürültüsüz, keyifli alışverişe imkan sağlayacak bir AVM olacak" diye konuştu.




Geri Dön