04 / 05 / 2024

TAV, Medine Havalimanı ihalesinde iddialı!

TAV, Medine Havalimanı ihalesinde iddialı!

TAV CEO 'su Sani şžener, 2 Mayıs 'ta yapılması planlanan Medine Havalimanı ihalesi ile ilgili olarak iddialı olduklarını belirterek, “Burada biliyorsunuz konsorsiyum lideriyiz ve son derece iddialıyız ” dedi...  



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türk Hava Yolları (THY) ve TAV arasında, birlikte karar alma mekanizması (CDM) ile ilgili imzalanan mutabakat metni ile tüm verilerin tek bir merkezde toplanarak havalimanındaki diğer paydaşların eş zamanlı görebilmesi için ilk adım atıldı. Anlaşma için düzenlenen toplantıda Reuters 'ın sorularını yanıtlayan şžener, “Zagrep Havalimanı ihalesi için de ilgiliyiz. Burada da son teklif verme tarihi 2 Mayıs ” diye konuştu.

Vizenin kalkışı trafiği artırdı

İstanbul Atatürk Havalimanı 'nda (AHL) birlikte karar alma mekanizması (CDM) ile birlikte uçak iniş-kalkış kapasitesinin yüzde 30 'a varan oranda artırılması hedefleniyor. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal CDM projesi ile Atatürk Havalimanı 'ndaki kapasitenin yüzde 30 'a varan oranda iyileştirilmesinin mümkün olduğunu söyledi. CDM tüm dataların tek bir havuzda toplanarak havalimanındaki operasyonel tahmin edilebilirliği artırmayı sağlıyor.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de, “Kaynakların ve dataların optimum kullanımı konusunda işbirliği   yapacağız ” diye konuştu. TAV, THY ve DHMİ dışında diğer paydaşların da süreç içinde projeye imza atacakları açıklandı.

Kotil vizelerin kalkması ile ilgili soru üzerine ise bu sayede yolcu trafiğinin önemli ölçüde arttığını belirterek, “Bunu en açık Suriye 'de gördük ” diye konuştu.
Milliyet

 


Geri Dön