28 / 04 / 2024

Tayfun Bayazıt kimdir? Tayfun Bayazıt ne iş yapmaktadır?

Tayfun Bayazıt kimdir? Tayfun Bayazıt ne iş yapmaktadır?

Tayfun Bayazıt kimdir? Tayfun Bayazıt'ın eğitim durumu nedir? Tayfun Bayazıt kariyeri ve eğitim durumu nedir? Tayfun Bayazıt'ın kim olduğu ve Tayfun Bayazıt'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



Tayfun Bayazıt Coca Cola İçecek Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. Tayfun Bayazıt, 1957 senesinde doğmuştur. Tayfun Bayazıt lisans öğrenimini S. Illinois Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde bitirdikten sonra Columbia Üniversitesi’nde yüksek lisans (MBA) eğitimini tamamlamıştır.

Tayfun Bayazıt, iş hayatına 1983 senesinde Citibank’ta başlayan Bayazıt, 1986-1995 seneleri arasında da arasında Yapı Kredi Bankası’nda Genel Müdür Yardımcılığı ve Başyardımcılığı görevlerini üstlenmiş ve bilahare 1995-1996 seneleri arasında İnterbank’ta, 1996-1999 seneleri arasında ise İsviçre’de Banque de Commerce et de Placements’da Genel Müdür olarak örev yapmıştır.

Tayfun Bayazıt, 1999-2001 yılları arasında Doğan Holding’e Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Bayazıt, 2001-2005 yılları arasında Dışbank’ta, 2005-2007 yılları arasında Fortis Bank’ta ve 2007-2009 yılları arasında ise Yapı Kredi Bankası’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 

Tayfun Bayazıt kimdir? Tayfun Bayazıt ne iş yapmaktadır?

Daha sonra, 2009-2011 seneleri arasında da Yapı Kredi Bankası’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üslenen Bayazıt, 2011 senesiden beri danışmanlık yapmaktadır. Çeşitli şirketlerde yönetim kurulu üyeliği yapmakta olan Bayazıt, aynı zamanda, TÜSİAD, Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), WRI Türkiye, Darüşşafaka gibi sivil toplum kuruluşlarında da aktif görevler üstlenmektedir. Sn. Bayazıt, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’nde yer alan bağımsız üye kriterlerinin tümünü karşılamaktadır.

Uğur Bayar kimdir? Uğur Bayar ne iş yapmaktadır?

Yusuf Canbolat kimdir? Yusuf Canbolat ne iş yapmaktadır?

Ahmet Baştuğ kimdir? Ahmet Baştuğ ne iş yapmaktadır?

Kenan Güven kimdir? Kenan Güven ne iş yapıyor?


Geri Dön