27 / 04 / 2024

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi!

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.



Dün, Doğan Trend Otomotiv tarafından Adile Sultan Sarayı'nda düzenlenen Tayvan menşeli KYMCO markasının dünyada henüz yeni satışlarının başladığı üç tekerlekli CV3 modelinin Türkiye’deki lansmanına, Tayvan'dan KYMCO üst yönetim üyeleri de katıldı.

Markanın ürün gamındaki en teknolojik ve güçlü scooterı olan KYMCO CV3, 2022 modeli, Türkiye'de 369.900 TL'den satışa sunulmaya başlandı. Lansman toplantısından yatırım müjdesi haberi de geldi.

Ülkemizi ziyaret eden KYMCO CEO'su Chun-Ping Ko, “Türkiye'de montaj tesisi kurma olasılığını değerlendirmeye başladığımızı bildirmek isteriz” diyerek üretim alanında yatırım müjdesini verdi.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Basın toplantısında yeni iş birliği süreciyle ilgili soruları yanıtlayan Doğan Trend CEO'su Kağan Dağtekin, “Bu yolculuğa ilk etapta Türkiye pazarına uygun CKD tipi ürün üretimi ile çıkma kararı aldık. O vakit hedefimiz yerlileşme oranını artırmak olacak. Bir montaj fabrikasının anlamlı olabilmesi için model başına 5000 ve üzeri üretim yapılması gerekmektedir. Böyle başlayıp zamanla gelişeceğiz. KYMCO'nun Avrupa'daki pazar payı %11'e ulaştı. Heyecanımız uzun vadede Türkiye'den Avrupa'ya ihracat yapabilmek. Bu hayalle yola çıktık, başaracağız. Bizleri en üst düzeyde ziyarete gelen KYMCO'dan tüm desteği alacağımızın sözünü aldık” dedi.

Dağtekin, “Türkiye,  otomotiv sanayinde çok önemli bir üs. 2 milyona yakın üretim kapasitesine ve yan sanayiye sahiptir. Belki de bu anlamda Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinden biriyiz. Ayrıca motosiklet ve otomotiv üretimindeki başarımızı tekrarlayabileceğimize ve Avrupa için motosiklet üretebileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle iç pazardaki payımızı artırmamız ve iç pazardaki hacmimizi artırmamız çok önemli.

Peki, yeni satışa çıkan KYMCO'nun ilk 3 tekerlekli scooter modeli CV3’ün teknik özellikleri nelerdir? CV3 modelinin donanımı nasıl?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön