Genel

Tazminat alamayanların içi rahat olsun! O karar çıktı!

İstifa edip tazminat alamayanları ilgilendiren bir karar Yargıtay’dan çıktı. İşte işçileri ve patronları ilgilen haberin ayrıntıları!Bundan sonra kimsenin mağdur olmaması için çalışmalar yürütülecek

Daha iyi koşullarda çalışmak için istifa eden ve başka bir işte çalışmaya başlayacak olan vatandaş, olumsuz bir durum, mağduriyeti ile ilgili benzer nitelikte karara imza atıldı. Bundan sonra kimsenin mağdur olmaması için çalışmalar yürütülecek.

İşte Yargıtay’dan çıkan o kararın ayrıntıları…

Şartları daha iyi olan yerde çalışmak isteyen işçileri ve patronları ilgilendiren bir karar alındı. Başka bir iş yerine geçmek isteyip, istifa eden işçinin mağdur edilmesi halinde şikayetler arttıkça artıyor. İstifa eden kişilere müjdeli haber verildi.

TAZMİNAT ALAMAYAN İŞÇİYE GÜZEL HABER!

İşten kendi isteği ile istifa eden işçinin kıdem tazminatı isteme hakkı bulunmaktadır. Ama bazı hallerde işçiler meydana gelen durumdan mağdur ediliyor ve hakkını aramak için ise mahkemeye gidiyor. Çalıştığı iş yerinden daha iyi kriterlerde çalışma sözüne inanarak istifa etmiş olan B.K aradan geçen süreye bile söz veren işveren tarafından işe alınmadı. Hem iş yüzünden hem de tazminattan dolayı mağdur edilen işçi soluğu İş Mahkemesi’nde aldı. Mahkemeden çıkan karara bağlı olarak kıdem tazminatı ve diğer isteğin kabulüne hüküm verdi.

İŞVEREN ÖDEMEDE BULUNACAK!

Yeni işverene güvenerek işinden istifa eden ama işe başlatılmayan işçilere müjde verildi. Davalı işveren kararı istinafa taşırken Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi, emsal niteliğinde bir karara imza attı. Karar bağlamında işverene güvenip, işinden istifa eden personeli başlatılmaması halinde mahrum bırakılan kıdem tazminatı ile beraber işe başlayana mahrum bırakılan ödemenin işçiye yapılacağını belirtti. Mahkeme, alınamayan ücretin işverenden istek edileceği hükmetti. Mahkeme tarafından verilen kararda yer alan ifadeler ise şu şekildedir;

"Dava dosyasında bulunan icap ve kabul içeren ve HMK'nın 199 maddesine göre belge niteliğindeki içeriği inkar edilmeyen yazışmalara bakıldığında, davalının işinden istifasının istendiği ve davacının bu şekilde davrandığı ortadadır. Sözleşmenin imzası için ise istenen belgelerin sunulması ve göreve başlamasının bildirildiği ve bu aşamada işe alınmasından vazgeçildiğinden; davacının kıdem tazminat miktarı ile yeniden işe girdiği süre kadar ücret alacağına dayalı zararını tazminat olarak talep hakkı olup mahkemenin kararı isabetli bulunmuştur."

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?


İslam Memiş’ten şaşırtan açıklama! Haziranın o günü son yatırım fırsatı sunacak! Bakmadan geçmeyin!

 

Taksi ücretlerine yüzde 50 zam!