Kent Haberleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman Valiliğindeki afet koordinasyon toplantısından sonra, bayramın ilk gününde Adıyamanlılarla olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Yaşanan deprem felaketine ilişkin konuşan Kurtulmuş, Devlet olarak ilk andan itibaren bu toprakların görmüş olduğu belki tarihteki en büyük yıkımlardan birisiyle karşılaştıklarını dile getirerek ilk günlerde  afet için Adıyaman ve diğer illere geldiklerini kaydetti.

Deprem konutlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Süratle kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir" dedi.

İşte detaylar...

Kurtulmuş, depremlerin tabiri caizse küçük kıyamet, hatta kıyametin bir provası olduğunu ve çok büyük kayıplar verdiklerini belirterek yaşamını kaybeden vatandaşlara rahmet yakınlarına da başsağlığında bulundu.

Depremden hemen sonra insanların barınma ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılandığını hatırlatan Kurtulmuş, çadırların ardından depremzedelerin konteynerlere yerleştirildiğini anımsattı.

KALICI KONUTLAR İÇİN SEFERBERLİK VAKTİ

Kurtulmuş, devletin depremzedelerin yanında olduğunun altını çizerek "Süratle kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir" dedi.

Bu kapsamda, devlet elindeki bütün imkanları kullanarak depremzede vatandaşların yanındadır diyen Kurtulmuş, "Topyekün büyük bir seferberlikle Allah'ın izniyle kısa bir süre içerisinde kalıcı konutların tamamlanacağına yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

Ekim ayından itibaren tamamlanan kalıcı deprem konutlarının hak sahiplerine verileceğini söyleyen Kurtulmuş, böylece orta vadede insanların barınma sorununun çözülmesinin planlandığını söyledi.

DEPREM DEĞİL AFET BÖLGESİ!

Kurtulmuş, zemin problemi sebebiyle bazı şehirlerin yeniden inşa edilmesi mecburiyetinin bulunduğunu kaydederek,  "Yine aynı şekilde eski şehrin olduğu belli alanlarında ortak kamusal fonksiyonlarla donatılması, spor alanları, millet bahçeleri, kültürel alanlar gibi ortak kamusal hizmetlere açılması bununla ilgili çalışmalar yapılıyor "dedi.

İlgili bakanlığın bununla ilgili olarak şehir plancılarını seferber ettiğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye'de inşallah deprem şehirlerinin yeniden ayağa kalkması mümkün olacaktır. Ama bunun da ötesinde Türkiye sadece deprem değil afet bölgesi" diye belirtti.

Kurtulmuş, bu amaçla afetleri gelmeden evvel tedbirini almak, çalışmaları bitirmek mecburiyetinde olduklarını bununla ilgili olarak da afetlere dirençli iller programıyla bir afet risk kalkanı oluşturulacak ve böylece şehirlerin hepsinin afetler gelmeden evvel bu kalkan vasıtasıyla, alınacak tedbirler vasıtasıyla korunması en azından gelecek olan afetin tesirlerinin minimum seviyeye indirilmesi temin edileceğini aktardı.

Dul ve yetim maaşlarına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Hangi maaş kaç TL? Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat!

İstanbul'un göbeğinde konut imarlı iki arsa satılıyor! Aman bu tarihi kaçırmayın! 

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek!