Genel

TBMM ’de bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı!

TBMM seçim tatili döneminde, yeni dönem için hummalı bir hazırlık çalışması yürüttü. Meclis ’te milletvekili odalarından, genel kurul salonuna her yer dip köşe temizlenirken, vekil odalarının koltuk ve masa üstü tefrişatları yenilendi....

Kadın milletvekilleri için kuaför salonu yapılıyor, basın toplantısı salonu da yenileniyor

TBMM seçim tatili döneminde, yeni dönem için hummalı bir hazırlık çalışması yürüttü. Meclis 'te milletvekili odalarından, genel kurul salonuna her yer dip köşe temizlenirken, vekil odalarının koltuk ve masa üstü tefrişatları yenilendi. Bu dönem kadın milletvekilleri için ana binaya bir kuaför salonu yaptırılırken, 24. dönem parlamenterlerinin Meclis 'le ilk kez tanışacakları kayıt işlemlerinin hızlandırılması için de bir dizi yeni tedbir alındı.

TBMM 'de milletvekillerinin kayıt işlemleri için kulisin ana girişine masalar yerleştirildi. Geçmiş dönemlerde mazbatalarını alan milletvekilleri, kayıt için TBMM 'ye gelişlerinde meclis albümünün oluşturulması, ödenek, yolluk ve yasama çalışmalarında kullanılacak materyaller için kendilerinden istenilen bilgileri dağıtılan formlara doldurmak, imza atmak için çok süre harcıyor bu da kayıt masaları önünde kuyruklar oluşmasına yol açıyordu.
Bu dönemde milletvekillerine, TBMM 'ye gelmeden önce kendileri için hazırlanan kayıt formlarını illerinde valiliklerce ulaştırılacak. Milletvekilleri böylece TBMM 'ye gelmeden önce kendilerinden istenen belgeleri hazırlayıp, formları doldurmuş, gerekli imzaları atmış olacak. Böylece vekillerin kayıt işlemleri, TBMM 'de kayıt masalarındaki görevlilere evraklarını teslim etmeleriyle birlikte tamamlanacak.

Yeni kuaför salonu yapılıyor

Halkla ilişkiler binasında kadın vekillere ve personele hizmet veren kuaföre ilave olarak ana binada da sadece kadın milletvekillerinin yararlanacağı bir kuaför salonu yaptırılıyor.

Basın toplantı salonu da yeniden dizayn edilecek. Gazete ve televizyonların bürolarının bulunduğu basın koridorunda yer alan salonun mevcut halinde milletvekilleri bir masanın arkasında oturarak eğer birden fazla milletvekili açıklama yapacak ise de yan yana oturarak basın toplantısı yapıyor. İhale aşamasına gelen salon yenilenmesi tamamlandığında, yeni dönemde vekiller basın açıklamalarını kürsüden, ayakta yapacak.

Tepeden tırnağa temizlik

TBMM ana bina ve vekillerin odalarının bulunduğu halkla ilişkiler binalarında büyük bir temizlik operasyonu yapıldı. Genel Kurul salonundaki koltuk ve halılar temizlendi. Ana bina koridor ve merdivenlerindeki halılar yenilenirken, koridorlardaki tablolar da değiştirildi. Aralarında ressam eski milletvekillerine ait tabloların da bulunduğu soyut resimler kaldırılarak, bunun yerine Milli Saraylar Hazinesinde bulunan usta ressamlara ait görkemli tabloların röprodüksiyonları asıldı.

Odalar da elden geçirildi

Yeni döneme hazırlık çalışmaları kapsamında TBMM kampüsündeki kaldırım ve bordür taşlarını yenilendi. Su depolarının bakım ve onarımı yapıldı. Milletvekili odalarının tamamının koltuk ve masa üstü tefrişatı yenilendi. Meclis yeni dönemde engellileri de unutmadı. Halkla ilişkiler binalarına iki adet engelli asansörü yapılması için ihale açılacak. Meclis binasının yanısıra, Kızılay 'daki Başbakanlık ve bakanlık binalarının mimarı Avusturyalı Clemens Holzmeister 'in anısına yapılan anıt da TBMM 'nin arka bahçesine yerleştirildi.
Vatan