Kent Haberleri

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor. TBMM Genel Kurulu'nda, memur maaşlarını ve emekli aylıklarını artıran düzenlemeleri içeren kanun teklifi üzerindeki görüşmeler tamamlanarak birinci bölüm kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda memur emeklilerinin aylıklarında yüzde 25 oranında bir artış öngören düzenleme kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, memur maaşlarını ve emekli aylıklarını artıran düzenlemeleri içeren kanun teklifi üzerindeki görüşmeler tamamlanarak birinci bölüm kabul edildi. "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi", memurlara yönelik önemli bir iyileştirme öngörerek en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını hedefliyor.

Teklifin birinci bölümünde yapılan görüşmelerde, milletvekilleri çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi. Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden geçen süreye dikkat çekerek, deprem bölgelerindeki sorunların hâlâ çözülmediğini iddia etti. Saki, kanun teklifinin bazı maddelerinde deprem bölgesinin "inşaat alanı" olarak ele alındığını ileri sürdü. İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ise depremzedelerin yaşadığı mağduriyetin sürdüğünü ve çözüm beklediklerini vurguladı. Okulların açılmasıyla birlikte depremzedelerin barınma sorununun yeniden gündeme geleceğini belirten Karakaş, yetkililere bu konuda sorduğu sorulara yanıt alamadığını ifade etti.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise kanun teklifinin aceleyle Genel Kurul'a getirildiğini ve Anayasa'ya uygunluk yönünden incelenmediğini savundu. Özellikle teklifin 10. maddesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na deprem bölgelerinde sanayi alanı tespit etme yetkisi verdiğini belirten Kış, bu kararın tarım arazileri ve fay hatlarına yakın bölgeleri olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Kış, yeni sanayi alanlarının belirlenmesi sürecinde diğer kurumların görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı ve kanun teklifini bu haliyle reddettiklerini ifade etti.

İş Bankası'ndan son dakika kampanyası! Son 17 gün!
IMF küresel ekonomi için 'karışık bir tablo' çiziyor!
Bankalar emekli promosyon yarışında birbirine girdi, o banka zirveye fırladı!