İhale

TBMM'den Beşiktaş'ta 1.9 milyon TL'ye kiralık restoran!

TBMM İdari ve Mali İşler Başkanlığı'na ait tarihi eser ve kasır bahçesi tapu vasıflı 2 taşınmaz restoran amacıyla 1 milyon 992 bin 240 TL'ye kiralama ihalesi 5 Mart 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TAŞINMAZLAR KİRAYA VERİLECEKTİR


TBMM İdari ve Mali İşler Başkanlığından:


1 - Aşağıda nitelikleri belirtilen Hazine adına kayıtlı ve TBMM İdari ve Mali İşler Başkanlığına tahsisli taşınmazların yine aşağıda belirtilen kısımları, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesine göre “Kapalı Teklif Usulü” ile aşağıda gösterilen gün ve saatlerde kiraya çıkarılmıştır.


1- Beşiktaş, Yıldız Mahallesi 232 Ada, 10 Parsel, 

Tapu vasfı: Tarihi eser,


2- Beşiktaş, Türkali Mahallesi, 54 Ada, 505 Parsel, 

Tapu Vasfı: Kasır Bahçesi.


Kiraya verilecek toplam alanlar ve Yüzölçümleri: 1.648 m2

(Yıldız Parkı içinde bulunan Yıldız Çini ve Porselen Fabrikasının içinde boğaza hakim 300 m2 kapalı,300 m2 açık alan ile Ihlamur Kasrının içinde 208 m2 kapalı,

840 m2 açık alan)


Nitelikleri: Kafeterya/Restoran

Muhammen bedeli: 1.992.240 TL

Geçici Teminatı: 199.224.- TL

İhale Tarihi: 05/03/2015 Saati: 16:00



2 - İhale Şartnamesinin temini, bedeli ve görüleceği yer: İhaleye ait Taşınmaz Kiralama Şartnamesi TBMM İdari ve Mali İşler Başkanlığı Mali Hizmetler biriminde (Dolmabahçe Sarayı –Kızlar Ağası binası- Beşiktaş/ İstanbul adresinde mesai saatleri içerisinde görülebilir. İhaleye iştirak edecekler 100,00 TL karşılığında ihale dokümanlarını aynı adresten temin edilebilir. İhaleye katılmak ve teklif verebilmek için ihale doküman bedelinin ödenmiş olması zorunludur. (Doküman bedeli TBMM Strateji Geliştirme Başkanlığının T.C. Ziraat Bankası TBMM Şubesi TR87 0001 0009 0303 2984 6760 01 hesap numarasına yatırılabilir.)


İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE İSTENEN BELGELER:

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 36. maddesi uyarınca yukarıda belirtilen şartlara göre hazırlanmış teklif zarfları ve teklifler aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerecek şekilde hazırlanacaktır.


A - İÇ ZARF:

İç zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir.

a) Teklif mektubu (teklif mektubu, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişilerce veya kanuni vekillerince imzalanacak ve bu teklifte şartname ve eklerinin aynen kabul edildiği belirtilecektir. Teklifler hem rakamla hem de yazıyla açık olarak yazılacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler reddedilerek hiç ihaleye girilmemiş sayılacaktır.)


B - İÇ ZARFIN KAPATILMASI:

Teklif mektubu bir zarf (iç zarf) içerisine konulup kapatıldıktan sonra zarf üzerine isteklinin adı, soyadı / unvanı ve tebligata esas olan açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacak veya mühürlenecektir.


C - DIŞ ZARF:

Dış zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir.

a) Teklif mektubunu içeren iç zarf,

b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren yetki belgesi (Kamu tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir belgeyi vermeleri), imza beyannamesi veya imza sirküleri (Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak ve teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi)

c) Geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit içi banka teminat mektubu (2886 sayılı D.İ.K.’nun 27. maddesinde belirtilen şartlara haiz limit içi ve süresiz geçici banka teminat mektubu veya nakit olarak yatırıldığına dair banka makbuzunu (nakit geçici teminat bedeli; TBMM Strateji Geliştirme Başkanlığının T.C. Ziraat Bankası TBMM Şubesi TR87 0001 0009 0303 2984 6760 01 hesap numarasına yatırılabilir.)

d) Her sayfası, ihaleye iştirak edecekler tarafından imzalanmış şartname,

e) Gerçek kişiler için Türkiye sınırları içerisinde ikametgahı olduğunu gösterir belge (nüfus müdürlüğünden temin edilecek), aslını göstermek şartıyla üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı suret/fotokopi , Noter tasdikli imza beyannamesini,

f) Yabancı katılımlar olması halinde ihaleye girebilmeleri için yerli firmalarla ortak girişimde bulunması ve Türkiye’de tebligat adresi göstermesi gerekmektedir.)

g) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış sicile kayıtlı olduğunu gösterir belge (faaliyet belgesi),

h) İhale şartnamesinin satın alındığına dair doküman makbuzunun aslı.

i) Vekaleten ihaleye katılan kişinin, istekli adına ihaleye katılabileceğini ilişkin noter tasdikli vekaletname ile imza sürküsü

j) Ortak girişim olarak ihaleye katılacaklar, yukarıda istenen belgelerin dışında;

- Noter tasdikli ortak girişim beyannamesini,

- Ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini,

k) İhale tarihinden önce ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgeli ve faaliyette olan iş yerinin bulunduğuna dair belgenin ihale esnasında sunulması zorunludur. İş ortaklığında, bu belgenin her bir ortak tarafından ayrı ayrı sunulması gereklidir.


İHALENİN TARİHİ, YERİ İLE EVRAKLARIN TESLİM SÜRESİ VE TESLİM YERİ

3 - 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 36. maddesi uyarınca yukarıda belirtilen şartlara göre hazırlanmış belgeleriyle birlikte 05/03/2015 Perşembe günü saat 12:00’ye kadar TBMM İdari ve Mali İşler Başkanlığı Mali Hizmetler birimine (Dolmabahçe Sarayı - Kızlarağası Binası- Beşiktaş/ İstanbul) sıra numaralı alındı belgesi karşılığında teslim edeceklerdir. Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce İdareye ulaşması şarttır. Postadaki meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Faks ve internetle yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

4 - İhaleyle ilgili vergi, resim, harç, sözleşme giderleri ve bilimum diğer giderleri ihale üzerinde kalan tarafından ödenecektir. Kiralanan taşınmazlarda yıllık kira bedelinin ¼ peşin geriye kalan taksitler 3’er aylık dönemler halinde ödenebilir.

5 - İhale ilanı ve şartnamelerde belirtilmeyen hususlarda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri ile diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

6 - İhale, TBMM İdari ve Mali İşler Başkanlığı Kızlarağası Binası Dolmabahçe Sarayı Beşiktaş /İstanbul adresinde yukarıda belirtilen saatlerde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile ihale komisyonu tarafından yapılacaktır.

7 - İhale Komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp, yapmamakta serbesttir.

İlan olunur.

Bilgi İçin:

İdari ve Mali İşler Başkanlığı

Dolmabahçe Sarayı- Beşiktaş / İstanbul

Telefon : 0 (212) 236 90 00 dahili 1241- 1261 Faks : 0 (212) 259 03 26

www.millisaraylar.gov.tr