Kent Haberleri

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için yas tutturacak kara haber!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, vatandaşlara yapacağı ödemelerde değişikliğe gitmeyi planlıyor. Yapılan değişikliklerin detayları haberimizde yer almaktadır. Bu ödemeler sayesinde birçok vatandaşımız fayda sağlıyor

Milyonlarca vatandaşımıza yönelik Aile Destek Ödemeleri, Aile Bakanlığı tarafından başvurular sonucunda gerçekleştiriliyor. Bu ödemeler sayesinde birçok vatandaşımız fayda sağlıyor. Aile Destek Ödemeleri hakkındaki detaylara birlikte bakalım.

 

 

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak tasarlanmış bir yardım programıdır. Bu program kapsamında, Haziran 2022 - Mayıs 2023 dönemi için, ailelerin kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ödenmektedir.

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı veya ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılabilmektedir. Başvuru yapacak kişilerin, belli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, Mavi Kart sahibi olmak, yurt dışında ikamet etmemek, 18 yaşından büyük olmak ve hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan, yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişilerin bulunmaması yer almaktadır.

Ayrıca cezaevinde veya tutukevinde hükümlü veya tutuklu olanlar, öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunanlar ve zorunlu askerlik görevini yerine getiren er/erbaşlar Aile Destek Programı kapsamında değillerdir. Bu nedenle, bu kişiler başvuruları kabul edilmemektedir ve programdan yararlanamamaktadırlar.

 

AİLE DESTEK PROGRAMI ARTIK BİTİYOR!

Aile Bakanlığı Destek Ödemeleri programı, Haziran ayında yapılacak son ödemelerle birlikte tamamen sona erecek. Bu destek programı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çok önemli bir yardım kaynağıydı ve milyonlarca vatandaş tarafından kullanılmıştı. Ancak, Temmuz ayından itibaren yeni başvurular artık kabul edilmeyecek. Bu durum, birçok aile için maddi açıdan zorlu bir dönem olabilir, çünkü bu programın sona ermesi, ailelerin hayatını etkileyebilecek önemli bir kaynak kaybı anlamına geliyor.

Aile Bakanlığı’ndan mayıs ayı için 1.250 TL müjdesi! Hemen bakın, karar geldi!
399 bin TL'ye 3+1 ev sahibi olabilirsiniz! Prefabrik ev kaç para? 90 metre kare prefabrik ev ne kadar?
Az önce deprem mi oldu? Deprem mi oldu? 7 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!
Evde bakım maaşı alanlar için ek destek: 1500 TL bakım desteği verilecek!