Ekonomi

T.C. Kimlik son son hanesi 6 ve 8'le bitenler dikkat! Ödeme tarihi resmen belli oldu

Devlet tarafından gerçekleştirilen ödemeler genellikle vatandaşların T.C kimlik numarası son hanesine göre sıralanıyor. T.C. Kimlik son son hanesi 6 ve 8'le bitenler dikkat! Ödeme tarihi resmen belli oldu.

Devlet tarafından vatandaşlarımıza başta Aİle ve Sosyal destek ödemeleri olmak üzere çok farklı kalemlerde destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. 
Bu ödemeler, vatandaşlarımızın birçok alanda fayda görmesine neden oluyor. Devlet tarafından gerçekleştirilen ödemeler genellikle vatandaşların T.C kimlik numarası son hanesine göre sıralanıyor. T.C. Kimlik son son hanesi 6 ve 8'le bitenler dikkat! Ödeme tarihi resmen belli oldu.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNDEN SONRA O GRUBA DA ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu hafta itibariyle zamlı yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırdı. Önümüzdeki hafta 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının, 20 Ağustos dolaylarında da ortalama 6360 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Söz konusu desteklerin yanı sıra, farklı bakanlıkların destek ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesinin bu hafta cuma günü itibariyle çiftçilere iletildiğini belirtti. Söz konusu tarımsal destek ödemesi beş farklı alt başlıktan oluşurken, çiğ süt desteği ise TC kimlik numarasının son hanesine göre ülke genelindeki çiftçilere verilecek.

ÖDEMELER RESMEN BELLİ OLDU

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesi beş farklı alt başlıktan oluşuyor. Toplamda 1.195.380.000 TL tutarındaki tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları, ödeme tutarları şöyle:

Çiğ süt desteği kapsamında 1 milyar 94 milyon 273 bin 36 TL,
Kırsal Kalkınma Yatırım desteği kapsamında 70 milyon 511 bin 882 TL,
Mazot ve Gübre desteği kapsamında 25 milyon 986 bin 151 TL,
Sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 3 milyon 367 bin 891 TL,
Hayvan Gen Kaynakları desteği kapsamında 1 milyon 241 bin 40 TL.

ÖDEME TARİHİ

Beş farklı alt başlıktan oluşan ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesi bu hafta cuma günü itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, çiğ süt desteği TC kimlik numarasının son hanesine göre verilecek. Bu çerçevede, TC kimlik numarasının son hanesi sıfır-iki-dört olanlara cuma günü ödeme yapılırken, TC kimlik numarasının son hanesi altı ve sekiz olanlara ise 16 Ağustos tarihinde destekler sağlanacak. Ödemelerin detaylarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:
‘’T.C. kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0-1-2-3-4-5-7-9 olanlar için bugün saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi 6-8 olanlar için 16 Ağustos 2024 saat 18.00'den sonra hesaplara yatırılacak’’ denildi.