Kent Haberleri

TCKN 0, 2, 4, 6, 8 olanlar hemen baksın! Her haneden bir kişi bile olsa başvursun! 

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızın son rakamı 0, 2, 4, 6 veya 8 ise elektrik, doğalgaz ve aile yardımı ödemelerini almaya hak kazanabilirsiniz...Ayrıntılar için tıklayınız...  Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yapılır

Vatandaşların bu imkandan yararlanabilmesi için sosyal açıdan güvenli olması veya belirli gelir sınırlarını aşmaması gerekiyor. Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yapılır.

Başvuru süreci çok kolay ve hızlıdır. Son hanesi 0, 2, 4, 6 veya 8 olan vatandaşlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın internet sitesi üzerinden veya doğrudan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili daire başkanlığına başvurabilir.

Takvim'in haberine göre, başvuru sonucunda bir vatandaşın belirli bir hizmetten yararlanıp yararlanamayacağı, başvurudan hemen sonra belli olacak. Bu ödemeler vatandaşların ihtiyaçlarına göre verilmektedir. 

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarının son hanesi 0, 2, 4, 6 veya 8 olanlar, elektrik, doğal gaz ve aile destek ödemelerinden yararlanmak için başvuru yapabilirler!..İşte ayrıntılar...

TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 ile biten vatandaşlarımızın elektrik, doğalgaz ve aile yardımı için başvurmaları teşvik edilmektedir. Sosyal güvencesi olmayan veya belirli gelir limitlerini aşmayan vatandaşlar başvuru yaparken bu seçenekten faydalanabilir. 

AİLE DESTEK PROGRAMI

Aile yardımı programları için yardım seviyeleri de iyileştirilmiştir. Son olarak 450 TL-600 TL olan destek tutarı 850 - 1.250 TL aralığına çıktı.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ

Doğal gaz tüketimine yönelik destekler açısından ise kış destek düzeyi artırılmıştır. İlden ile değişen ve hak sahibi vatandaşlar için yıllık 415 ile 1150 lira arasında değişen yardım miktarı 900 liradan 2500 liraya çıktı.  

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

1-2 kişilik hanelere 75 kw karşılığı 108 TL,

3 kişilik hanelere 100 kw karşılığı 144 TL,

4 kişilik hanelere 125 kw karşılığı 180 TL,

5 ve üzeri nüfusa sahip hanelere 150 kw karşılığı 216 TL.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan ihtiyaç sahibi haneler başvuru yapabilir.

Hak sahiplerinin kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterlidir.

3294 sayılı Kanun ve 2022 sayılı Kanun kapsamında, düzenli sosyal yardım almaya hak kazanan haneler başvurabilir. Başvuru için T.C kimliği yeterlidir. 

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde hanesinde kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve SYD Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler.

Yerel iklim koşullarına bağlı olarak sıcaklık haritalarına dayalı olarak hazırlanan bir listede, 2022 yılında miktarlar hane başına yıllık 900 TL ile 2.500 TL arasında değişmektedir.

Isı haritası kullanılarak belirlenen miktar iki zaman diliminde gerçekleşir. 

GEREKLİ BELGELER!

T.C. Kimlik Kartı.

Hanesine kayıtlı mesken türü aboneliğe haiz doğal gaz faturası/ön ödemeli sayaç kartı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank peş peşe son dakika vererek açıkladı! Acilen bakın, sakın kaçırmayın!
Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!
700 TL gıda yardımı programı hakkında merak edilenler: 700 TL Gıda yardımı nasıl alınır?