Ekonomi

TCMB'nin rezervleri  6.6 milyar dolar azaldı!

Merkez Bankası'nın net uluslararası rezervleri, döviz talebine paralel olarak 4.25 milyar dolar daha azalarak 26 Mayıs itibarıyla -4.4 milyar dolara geriledi. 25 milyar dolar daha azalarak 26 Mayıs itibarıyla -4

TCMB'nin net uluslararası rezervleri, döviz talebine paralel olarak 4.25 milyar dolar daha azalarak 26 Mayıs itibarıyla -4.4 milyar dolar seviyesine inerek 6,6 milyar dolar azaldı.

NET REZERVLER GERİLEDİ!

Net rezervler 2023 yılının başından beri geçen 21 haftanın 15'ünde  gerileme kaydetti. Yılbaşından bu yana net rezervlerdeki toplam düşüş 31.95 milyar dolar oldu. Rezervler geçen yıl gördüğü dip seviyeden sonra TCMB'nin aldığı çok sayıda rezerv artırıcı ve döviz talebini azaltıcı önleme rağmen dalgalı bir toparlanma içine girdi.

Rezervlerde kazanımlarını Şubat ayındaki depremden sonra kazanımları geri verdi.

SWAP hariç -60.5 milyar dolar
Swap hariç net rezervler ise -60.3 milyar dolardan -60.5 milyar dolara kadar geriledi.

18 Mayıs haftasında da toplam rezervlerde 3.5 milyar dolar, net rezervlerde ise 2.4 milyar dolarlık düşüş meydana gelmişti. 

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ ERİDİ!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kan kaybetmeye devam ediyor. Bankacıların hesaplamalarına göre; Merkez Bankası’nın geçen hafta itibarıyla toplam rezervleri 3 milyar dolar; net rezervleri ise 2 milyar doların üstünde geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinin 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimleri öncesi son hafta olan 26 Mayıs haftası itibarıyla toplam rezervlerinin yaklaşık 3 milyar dolar, net rezervlerinin ise 2 milyar dolar üzerinde azaldığı ifade edildi.

Bankacıların hesaplamaları 14 Mayıs’ta yapılan ilk tur seçimleri öncesinde yüksek döviz talebi yüzünden 9 milyar dolar indi. İlk turdan sonraki ilk hafta 3.5 milyar dolar daha düşüş yaşayan döviz rezervlerindeki gerilemenin geçen hafta da sürdüğü belirtildi.

Kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'ndan yeni adım!

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!