Genel

TDİOSB'lerin kurulması için şartlar belirlendi!

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri'nin kurulması için yapılan başvurularda aranacak usul ve esaslar belirlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik, bitkisel ve hayvansal üretimin teşviki amacıyla, kurulacak TDİOSB’lere idari ve teknik yönden destek verilmesini, üretilen ürünlerin işlenmesi, muhafazası ve pazarlanmasına yönelik kurulacak sanayi tesislerine yeterli kalitede ham madde temini amacıyla tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesini kapsıyor.

 

Yönetmelikle, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB) kurulması amacıyla yapılan başvuruları değerlendirmek, bu bölgelerin yer seçimi, kuruluşu, imar planı onayı, faaliyeti, işleyişi ve denetimine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.